Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Japonezul Shuhei Kubo va arbitra partida test Canada-Romania

17 iunie 2017 First XV

Partida test dintre Canada si Romania care va avea loc sambata, 17 iunie, pe Ellerslie Rugby Park din Edmonton va fi condusa de o brigada de arbitri condusa de japonezul Shuhei Kubo, asistat de irlandezul Andrew Brace, respectiv galezul Ben Whitehouse.

Shuhei Kubo s-a nascut pe 9 iunie 1981 si este originar din Tsukushi, a practicat rugbyul  evoluand pe postul de flanker iar inainte de a deveni arbitru profesionist a lucrat pentru o firma cu profil medical din Kawasaki. In prezent palmaresul sau cuprinde peste 50 de partide arbitrate in Top League, competitia etalon a Japoniei.

Prima partida test a condus-o in 2013, intre Hong Kong si Belgia, iar apoi a oficiat in cadrul Asian Five Nations si in 2015 a facut parte din arbitrii delegati la Campionatul Mondial U20 unde s-a aflat la centru in dispute precum Noua Zeelanda-Argentina sau finala locurilor 7-8 pe care si-au disputat-o Scotia si Irlanda.

O experienta deosebita a reprezentant-o tot in 2015 invitatia de a conduce partide din ITM Cup, in prezent campionatul Noii Zeelande schimbandu-si denumirea in Mitre 10, astfel Shuhei Kubo a imparit dreptatea in dispute ca Waikato-Southland sau Tasman-North Harbour remarcandu-se ca un arbitru exigent in privinta respectarii regulilor de joc.

In 2016 Shuhei Kubo a devenit primul arbitru japonez din Super Rugby, debutul sau consemnandu-se in partida Bulls-Kings, iar in privinta partidelor test a condus in luna iunie a anului trecut intalnirile Canada-Rusia, respectiv Spania -Tonga.

Nu este pentru prima data cand japonezul conduce o partida a Romaniei, cu Shuhei Kubo la centru, Stejarii au invins chiar Canada, anul trecut la Bucuresti, rezultat 21-16.

Articol scris de Marius Raczek

2,185 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response