Wednesday 18th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Sabin Vasilescu, managerul Romania 7’s: „Este un rezultat care ne da dreptul sa speram”

19 iunie 2017 7's Men

Nationala de rugby 7 a Romaniei a terminat pe locul 2 editia 2017 a Rugby Europe Men’s Sevens Trophy. In prima etapa la Ostrava, jucatorii pregatiti de Alexandru Lupu au ocupat locul secund, iar in etapa a doua de la Bucuresti care a avut intre 17-18 iunie, acestia au terminat pe locul 3. Romania 7’s a avut un parcurs perfect pana in semfinalele competitiei desfasurate pe Stadionul Arcul de Triumf, cand au cedat in fata Lituaniei cu 19-5, dupa care s-au impus in finala mica, in fata Luxemburgului, cu 29-0.

Intr-un interviu acordat publicatiei „Secunda Tv”, Sabin Vasilescu – managerul echipei a vorbit despre evolutia Romaniei in acest sezon competional: „Cu siguranta este un rezultat care ne da dreptul sa speram. Personal nu consider ca am ratat un obiectiv, din contra, grupul care a participat in Cehia si aici in Romania la competitie a demonstrat ca merita un proiect sanatos si sustinere neconditionata”.

„Jucatorii au intreg meritul pentru tot ce s-a realizat. Au venit mare parte din ei in cantonament direct de la finalele Superligii CEC Bank, au avut patru zile de pregatire intr-o formula noua pana la etapa de la Ostrava. In tot acest timp in care coechipierii de la echipele de club se aflau in vacanta ei au facut un sacrificiu si au continuat pregatirea intr-un ritm mult mai alert decat o fac la cluburi datorita profilelor diferite ale jocului in XV și 7. A fost un proces continuu de acomodare chiar si între ei, mare parte din cei care au participat la cele doua etape necunoscandu-se pana la acel moment. De fiecare data ratarea unui obiectiv ii afecteaza dar faptul ca la sfarsit toata lumea a reusit sa se uite unul in ochii celuilalt si sa admita ca a dat totul ne demonstreaza ca baietii au incercat tot ce le-a stat in putinta si au ramas fara regrete”, a explicat acesta.

In editia 2016 a competitiei, Romania 7’s a ocupat locul 4, in prima etapa la Malmo, echipa terminand pe locul 5, ca in cea de-a doua, de la Praga, sa termine pe locul 3. Fata de anul trecut, in lot au aparut doi jucatori naturalizati Kuselo Moyake si Leimoni Moala.”Acesti doi jucatori este prin cultura si radacinile lor au fost in intreaga perioada un exemplu de profesionalism la antrenamente si in afara terenului la care tindem spre viitor. Timpul ne va demonstra daca naturalizarea jucatorilor este utila pentru dezvoltarea rugbyului romanesc”, a spus Sabin Vasilescu.

Tot interviul il puteti citi aici:

2,595 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response