Thursday 22nd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Doua schimbari in lotul Stejarilor pentru meciul cu Brazilia, facute de antrenorul Lynn Howells

20 iunie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru ultimul meci test al lunii iunie, cu Brazilia. Partida va avea loc la Bucuresti, pe 24 iunie, pe Stadionul National Arcul de Triumf, de la ora 19:00 si va fi transmis in direct pe Dolce Sport.

Dupa cele doua partide disputate in Japonia si Canada, Stejarii au revenit in tara luni, 19 iunie, si au inceput pregatirea partidei cu Brazilia. Pentru acest meci, antrenorul Lynn Howells a facut doua modificari in lot, fiind convocati jucatorul de linia a doua Ionut Lucian Muresan de la Timisoara Saracens si pilierul Bogdan Neacsu de  CS Dinamo.

In primul meci test World Rugby al lunii, Romania a pierdut in fata Japoniei, la Kumamoto, cu 33-21 si l-a castigat pe cel de-al doilea, disputat la Edmonton, in fata Canadei cu 25-9.

Romania va intalni Brazilia pentru prima data in istorie, viitorii adversari ai Stejarilor evoluand in Americas Rugby Championship, competitie in cadrul careia, in 2016 obtineau prima victorie in fata unei echipe din esalonul 2 valoric, dupa ce invingeau Statele Unite cu 24-23. Anul acesta, Brazilia a terminat pe locul 4 turneul la care mai participa Statele Unite ale Americii, Argentina XV, Uruguay, Canada si Chile.

Incasarile obtinute din vanzarea biletelor la acest meci vor fi redirectionate catre Andrei Burdusel, elev in clasa a XI-a a Colegiului National Sportiv Aurel Vlaicu, diagnosticat in ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumora primara la nivelul muschiului abdominal si cu metastaze pulmonare, hepatice si osoase.

Lotul pentru meciul cu Brazilia:
PILIERI: Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Bogdan Neacsu (CS Dinamo), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne)
TALONEURI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Ovidiu Cojocaru  (Stiinta Baia Mare)
LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Marius Antonescu  (Colomiers), Andrei Iurea (Stiinta Baia Mare), Ionut Lucian Muresan (Timisoara Saracens)
LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo)
MIJLOCASI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)
CENTRI: Florin Vladut Popa (Timisoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare)
ARIPI: Marius Simionescu (Timisoara Saracens), Ionut Dumitru (CSA Steaua), Jack Cobden (CSM Bucuresti), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens)
FUNDASI: Sabin Stratila (CSA Steaua),

3,716 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. Nick 20 iunie 2017 at 14:24

  Lotul arata bine.

  Oaks trebuie sa faca scor cu Brazil, N – 0. Fara dubii.

  Doresc sa stiu care este situatia cu Tura !? Vrem sa fim informati despre starea lui si care, cand si cum va avea loc Comisia independenta pentru judecarea acelei reactii; atat al jucatorului canadian cat si Tura.

  FRR si Dolce nu ne poate oferi un highlights al meciului Oaks – Canada !? Sau va fi public numai dupa judecarea cazului !? Thanks.

  Oaks trebuie sa ii tină sub presiune continua pe Brazil, un joc rapid in breakdown cu pase in viteza. Posesie balon si teren advers.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Rugby Fan No. 1 20 iunie 2017 at 15:43

  E rusinos!

  Trei zile dupa meciul cu Canada FRR nu ofera un rezumat al meciului!

  Gasesti orice meci test pe internet, numai acesta nu!

  Asta e autosabotare, sa nu te lauzi cu acest meci!

 3. Rasvan Antonescu 21 iunie 2017 at 1:04

  De acord. Sa nu ai tu meciul pe nicaieri sa-l vedem e incredibil de rusinos! Ca sa nu mai vorbesc de, ahem, lipsit de logica!! Nu vrem copii sa vina sa practice acest sport? Cu ce-i cucerim?! SCome onint asa de enervat de atitudinea asta de neica nimeni, tipic Romaneasca, ceva de speriat! Come on you Oaks! Si nu vorbesc de jucatori, da’ rusine Federatiei pentru chestia asta!

 4. Nick 21 iunie 2017 at 9:48

  FRR nu are nicio vina. Obligatia principala o are producatorul principal, adica partea Canadei si nu noi, de apune la dispozitie opiniei publice un rezumat sau intregul meci, cei care nu l-au vazut live.
  Trebuie spus, daca nu stiati, partea Canadei nici nu dorea sa transmita, sa fie televizata meciul !? apoi sa o faca doar cu 3 camere, au intervenit FRR alaturi de Dolce partener media al federatiei ca regulamentele World Rugby prevede minim 5 camere … Deci ?!
  Eu vorbeam daca FRR sau Dolce daca poate sa faca un highlights, in ideea ca ei primesc o copie al transmisiuni meciului dar si World Rugby de la producatorul principal partea Canadei; dar in viziunea drepturilor de autor, FRR si Dolce nu putea pune in spatiul public un highlights ci doar canadieni. FRR si Dolce se putea folosi doar in uz intern ca de altfel si World Rugby; analiza a meciului, FRR si WR si pt. judecarea unor faze de joc etc. WR prin o Comisie indepedenta va judeca faza dintre jucatorul canadian si Tura, unul a luat galben iar celalat rosu.

  Oricum, ieri, a aparut pe facebook-ul Canada Union -cred, un highlights de 4 min.

 5. Rugby Fan No. 1 21 iunie 2017 at 14:52

  Nick, ce spui tu acolo nu se refera la rezumatele meciurilor pentru stiri. Bati campii.

Leave A Response