Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tanarul rugbyst Andrei Burdusel a incetat din viata

22 iunie 2017 INTERN

Rugbyul romanesc este in doliu. Tanarul rugbyst, Andrei Burdusel, elev in clasa a XI-a a Colegiului National Sportiv Aurel Vlaicu, a pierdut astazi lupta cu boala. El se afla la Viena, unde urma un tratament adecvat.

Diagnosticat in ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumora primara la nivelul muschiului abdominal si cu metasteze pulmonare, hepatice si osoase, Andrei ar fi implinit 18 ani peste trei zile, pe 25 iunie.

Tanarul sportiv urma un tratament multi-modal care implica chimioterapie, target therapy si radioterapie la o clinica din Viena, fiind printre cei 10% bolnavi la care tratamentul clasic nu dadea rezultate.

Familia lui aduna banii necesari unei interventii chirurgicale complexe, are presupunea extirparea tumorii abdominale si a metastazelor hepatice primare. Postoperatoriu, continuarea chimioterapiei, a terapiei tinta si derularea unor sesiuni de radioterapie era necesara.

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de disparitia timpurie a acestuia si este alaturi de familia indurerata. Conform intentiei initiale, fondurile care vor fi stranse din vanzarea biletelor la meciul Romania – Brazilia de sambata 24 iunie, vor fi redirectionate familiei.

“Este un moment trist pentru rugbyul romanesc. Am pierdut un tanar sportiv, parte din echipa noastra, un coechipier, pentru care acum nu mai putem decat sa tinem un moment de reculegere inaintea meciului cu Brazilia. Lumea rugbyului romanesc este alaturi de familia lui Andrei”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

9,452 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response