Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania va intalni Samoa si Tonga, pe teren propriu, in meciurile test din luna noiembrie

30 iunie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri test in luna noiembrie, toate pe teren propriu. Oficialii World Rugby, forul care conduce rugbyul mondial, au confirmat doua dintre viitoarele intalniri ale Stejarilor. Astfel, Romania va intalni pe 18 noiembrie Samoa, ca apoi, pe 25 noiembrie, sa joace cu Tonga.

Cel de-al treilea adversar al Stejarilor, meci care va avea loc in deschiderea partidelor test ale lunii noiembrie, pe data de 11, urmeaza sa fie stabilit de catre World Rugby.  

“Sunt meciuri foarte bune pentru noi, cu adversari puternici, care joaca un rugby in viteza, un rugby in forta, specific insularilor. Ma bucur ca putem folosi aceste meciuri pentru a cauta solutii pentru acele posturi unde avem probleme si dorim sa profitam de partidele test din toamna pentru a ne face o pregatire cat mai buna pentru returul Rugby Europe Championship, in cadrul caruia trebuie sa obtinem calificarea directa la Cupa Mondiala din 2019. De altfel, este ultima serie de meciuri in care pot spune ca nu va exista o presiune prea mare, pentru ca din toamna anului viitor deja trebuie sa incepem pregatirea pentru Cupa Mondiala”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

In clasamentul World Rugby, Romania ocupa locul 16, in timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga, si pe locul 15 – Samoa.

Ultima intalnire dintre Romania si Tonga a fost in 2015, pe Stadionul Arcul de Triumf, inaintea Cupei Mondiale, oaspetii impunandu-se cu 21-16. In ce priveste intalnirea cu Samoa, aceasta va fi a doua din istoria rugbystica a celor doua tari, prima fiind in 14 noiembrie 1989, la Bucuresti, pe Stadionul Dinamo, in cadrul turneului pe care Samoa l-a facut in Europa. Romanii, in teren cu Sandu Ciorascu, Haralambie Dumitras, Adrian Lungu, Marcel Toader, Gheorghe Ion, Adrian Neaga, s-au impus atunci cu 32-24.

De cativa ani, luna noiembrie este dedicata partidelor test, forul mondial World Rugby urmarind prin aceste meciuri sa dea posibilitatea natiunilor din cel de-al doilea esalon valoric sa intalneasca adversari valorosi pentru a-si creste astfel nivelul de joc. In toamna anului trecut, Romania a intalnit Statele Unite ale Americii, Canada si Uruguay, castigand toate partidele.

 

 

 

10,665 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. Nick 30 iunie 2017 at 16:30

  Ce doi adversari Samoa si Tonga sunt bine meritati.

  Cele doua adversare sunt accesibile se pot obtine rezultate bune pentru noi, as putea spune ca Oaks poate castiga cele doua meciuri, cu Tonga am mai obtinut victorii, iar cu Samoa chiar daca nu am mai jucat cu ei de 27 de ani, se poate obtine victoria.

  Atat Samoa cat si Tonga vor mai avea modificari in WR rank. In iulie Fiji, Samoa, Tonga vor juca intre ei pt. calificarea la RWC2019, chiar daca Tonga va juca ambele meciuri acasa cu Fiji si Samoa, va cobora jub noi in clasament pe 16, iar noi vom urca pe 15, Samoa poate urca pana pe loc. 11 in WR rank in fata Japan sau daca nu sigur in fata Georgiei.

  Sunt tare curios cine va fi al III-lea adversar, de pe 11 noiembrie ?!

  Oaks are o ocazie foarte buna de a castiga pct. bune pentru a urca in WR rank. Sper ca si FRR doreste acest lucru.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Nick 30 iunie 2017 at 18:50

  Romania dupa ce nu mai este inclusa in programul World Rugby „Nations Cup” din vara anului 2016, a avut pana acum 6 meciuri test:

  – meciuri test din toamna anului 2016: 3 meciuri, 3 victorii.

  – meciuri test vara anului 2017: 3 meciuri, 2 victorii și o infrangere.

  Deci … decand nu mai suntem in acel program, Oaks a avut 6 mecuri test, din care avem o singura infrangere, cel cu Japan din acest an, restul le-am castigat pe toate.

  Sper ca Oaks va continua seria de rezultate pozitive, avem abilitatea de a obtine rezultate, performante bune si foarte bune.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 3. radu 1 iulie 2017 at 4:09

  Not bad, meciuri serioase, cu potential de a creste in ranking. Clar progres fata de ce am avut pana acum. Ar fi frumos sa fie pe Arc, sigur se umple la ambele meciuri. Speram ca la anul sa prindem o Italie.

 4. Atta 4 iulie 2017 at 14:08

  Si s-o batem ! 🙂

 5. Adrian 30 iulie 2017 at 17:44

  Eu mi-a dori sa întâlnim și Italia.Sunt convins ca am fi victorioși în fata lor.Regret și acum că nu am reușit sa îi învingem și la Cupa Mondiala.

Leave A Response