Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Calendarul competitional 2017-2018 a fost stabilit oficial de Biroul Federal

5 iulie 2017 INTERN

Reuniti marti, 4 iulie, membrii Biroului Federal al Federatiei Romane de Rugby au stabilit calendarul competitional intern.

Astfel, prima intrecere din ovalul romanesc va fi Cupa Regelui, editia 2017, care va incepe pe data de 5 august 2017 si va dura trei saptamani. Formatul acesteia va fi Cupa Regelui play-out (locul 5-8) si Cupa Regelui play-off (locul 1-4), cu clasament final.

Cea mai importanta competitie din rugbyul romanesc, SuperLiga CEC Bank, editia 2017/2018, va debuta pe 26 august 2017 si va dura 16 saptamani, urmand sa se dispute, la fel ca editia precedenta, in doi ani competitionali. Meciurile tur vor avea loc in lunile august, septembrie si octombrie, iar returul si fazele finale vor avea loc incepand cu luna aprilie anul viitor. Aceasta se va desfasura in sistemul campionat de regularitate cu doua tururi Berger, semifinale (locurile 1 cu 4 si 2 cu 3) si finale, locurile 5-7 urmand sa se stabileasca din clasamentul final.

Cupa Romaniei editia 2017-2018, a treia competitie interna, va debuta pe data de 4 noiembrie 2017 si va durata noua saptamani, urmand ca o parte din partide sa aiba loc in toamna lui 2017 si a doua parte in primavara lui 2018. Formatul dupa care se va disputa e un tur Berger, semifinale si finale.

“Aceste date au fost stabilite dupa intrunirea generala a managerilor tuturor cluburilor implicate in aceste competitii, practic sunt hotarari luate de comun acord, dupa indelungi consultari si propuneri. Ca prima competitie, Cupa Regelui isi propune sa readuca echipele in planul competitional, sa le dea posibilitatea de a-si face incalzirea pentru SuperLiga CEC Bank. In plus, aceasta reprezinta o oportunitate pentru cluburi de a-si testa noile achizitii, de a le da sansa unor jucatori tineri sa evolueze si sa vada capacitatea lor de adaptare si felul in care gestioneaza situatiile din aceste meciuri. SuperLiga CEC Bank se va disputa in acelasi format pe doi ani calendaristici pentru ca editia trecuta a fost bine primita de toata lumea si ne dorim sa mergem in continuare cu acest format. Nu in ultimul rand, Cupa Romaniei reprezinta un nou prilej pentru echipe de a-si testa fortele in teren si de a oferi sanse jucatorilor tineri de a se afirma”, a declarat Florin Matei, secretarul general al Federatiei Romane de Rugby.

 

7,853 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 6 iulie 2017 at 10:52

    Calendarul e gandit destul de bine.

    Am una/doua nemultumiri; Prima, Cupa Regelui tine mult prea putin, doar 3 etape … echipele din ligiile inferioare, din pacate, nu sunt implicate in aceasta competitie … stim ca acestea au unele greutati de ordin financiar, lotul restrans/mic … etc. A doua, legat de pauza mult prea mare min.3 luni din SuperLiga, practic perioada de iarna, echipele stau pe „margine” in schimb cele din Premiership, Pro 12, Top 14 nu, e un minus mare pentru noi. Stiu ca iarna la noi e „grea” dar nu imposibil de a se putea juca rugby, se poate !!!!, sigur ca asta poate sa coste ceva mai mult echipele de club … dar trebuie sa ne dezvoltam atat de mult, de repede, de bine … incat SuperLiga sa se joace din Septembrie – Mai.

    Un alt aspect este legat de transferuri. Nu se aude nimic de transferuri din zona Pacificului. Pana in 31. dec. 2020 nu mai este mult … echipele din SuperLiga, atat cele care au posibilitati, sa aduca jucatori tineri 20-21 ani talentati care pe viitor vor putea fi selectionati in echipa Stejarilor, dupa 3 ani in SuperLiga. Mai sunt doar 3 ani pana atunci … trebuie sa profitam cat mai mult … cluburile din SuperLiga, cele care au si finantare de la bugetul local – majoritatea, cu OUG cu 5% pt. sport trebuie sa faca mai mult in acest sens.

    Enjoy Rugby!

Leave A Response