Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Pe 13 iulie se vor face selectiile regionale in zona Dobrogea pentru categoriile de varsta U17 si U18

7 iulie 2017 INTERN

Federatia Romana de Rugby a demarat un amplu proces de selectie in ce priveste categoriile de varsta U15, U16, U17 si U18. In cele patru regiuni ale tarii, Moldova, Muntenia, Transilvania si Dobrogea se va face o prima selectie, urmand sa fie alesi cei mai buni 25 de jucatori (din fiecare regiune) la fiecare categorie de varsta. Daca in aceste zile se fac selectii in zonele Moldova si Muntenia, saptamana viitoare este randul Dobrogei sa isi aleaga cei mai buni jucatori. Astfel, pe 13 iulie, pe Stadionul Mihai Naca din Constanta, va avea loc selectia regionala pentru categoriile de varsta U17 (an nastere 2001) si U18 (an nastere 2000), la fiecare dintre aceste categorii urmand sa fie testati in jur de 40 de copii.

Acestia au fost selectionati de catre selectorii regionali Cristian Cojocaru, Nicolae Mocanu, Victor Bezuscu si Onal Agiacai si provin de la echipele din Mangalia, de la Cleopatra,  Tomitanii si din selectiile facute in judet prin programul “Rugby, sportul meu preferat”, finantat de Consiliul Judetean.

“Toti jucatorii selectionati vor da o serie de teste fizice, dupa care urmeaza cea mai importanta parte, jocul in sine. Aici vom urmari jocul, calitatile jucatorului in joc, pasa, placaj, implicare in fazele de joc. Vom imparti copiii in doua echipe echilibrate, urmand a se juca trei reprize de cate 15 minute. Va fi o singura zi  de selectie pentru ca toti acesti copii au fost monitorizati permanent, ei fiind angrenati in competitiile de U16. Multi dintre acestia au un potential foarte mare, suntem foarte multumiti de ce am gasit somatic si suntem convinsi ca unii dintre ei se vor impune la loturile nationale. Dorim sa multumim tuturor celor care au facut posibila cresterea si aducerea copiilor la acest nivel, pana in acest moment, structurilor sportive, antrenorilor si presedintilor de cluburi si suntem increzatori ca la sfarsitul acestor actiuni, Constanta va veni cu rezultate bune in privinta copiilor alesi in stagiile nationale”, a declarat Cristian Cojocaru.

Selectiile nationale la cele doua categorii de varsta vor avea loc la Baia Mare, intre 17 si 22 iulie pentru U17 si 22-27 iulie pentru U18, in urma acestora urmand sa fie alesi cei mai buni 35 de jucatori din fiecare generatie.

In ceea ce priveste selectiile regionale pentru U15 si U16, urmeaza sa fie stabilita data, la categoria 2002, fiind doar 7-8 jucatori selectionati.

 

2,598 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response