Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Tonga s-a calificat la Cupa Mondiala din 2019

17 iulie 2017 #RWC2019

Grupele Cupei Mondiale de Rugby din 2019 incep sa se completeze odata cu terminarea turneelor continentale de calificare. Astfel, Pacific Nations Cup a propulsat doua echipe la competitia din Japonia, dupa ce Fiji obtinuse calificarea cu o etapa inaintea ultimei runde a competitiei, weekendul trecut a fost randul celor din Tonga sa obtina biletul pentru Cupa Mondiala. Tonga se va afla in Grupa C, cu Anglia, Franta, Argentina si SUA.

Tonganii au obtinut calificarea directa gratie rezultatului inregistrat in ultimul meci al editiei 2017 a Pacific Nations Cup, Fiji castigand in deplasare, in fata celor din Samoa, cu 38-16 (14-16). De altfel, Fiji incheie un sezon 2016-2017 cu victorii pe linie. La Cupa Mondiala din 2019, “Flying Fijians” se vor afla in Grupa D, alaturi de Australia, Tara Galilor, Georgia si America 2 (Canada sau Uruguay).

Samoa avea nevoie pentru a merge direct in Japonia doar de un bonus defensiv in partida cu Fiji, acum insa, aceasta asteapta numele echipei din Europa pe care o va intalni in recalificari. Samoa pastreaza sanse de a se califica la Cupa Mondiala si daca va pierde in recalificari  (se poate califica invingand castigatoarea dintre Cehia sau Portugalia impotriva locului doi din Rugby Europe Championship -excluzand Georgia care e calificata direct) urmand sa joace intr-un turneu de recalificare.

In aceasta zona a mai ramas o singura etapa de calificare la Cupa Mondiala din 2019, Insulele Cook vor intalni Tahiti pe 4 august in Oceania Rugby Cup. Invingatoarea va intalni campioana turneului Asia Rugby Championship 2018 pentru a obtine un loc in cadrul turneului de recalificare.

Grupele Cupei Mondiale
Grupa A: Irlanda, Scotia, Japonia, Europa 1, Play-Off winner
Grupa B: Noua Zeelanda, Africa de Sud, Italia, Africa 1, Castigatoare recalificari
Grupa C: Anglia, Franta, Argentina, Statele Unite ale Americii, Tonga
Grupa D: Australia, Tara Galilor, Georgia, Fiji, America 2

FOTO: Tonga Rugby Union Facebook

5,502 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 17 iulie 2017 at 10:52

  Tonga a avut mult noroc. Favorita din claculul hartiei era de departe Samoa. Samoa din lotul de 35 players are 8 care joaca in England, Premiership si 7 care joaca in France, Top 14, restul 1-2 in Super Rugby, ceilalti in mica lor competitie interna.

  Samoa in ultimii ani, nu se afla in forma cea mai buna. De ex. in meciul test dinainte de PNC 2016-2017 a jucat cu All Blacks a pierdut, zic eu chiar rusinos, nu a avut nicio replica, 78 – 0. Tonga a avut un singur meci test cu Wales, 6 – 24. In prima parte a meciului a avut o evolutie buna, doar pe final Wales a pus presiune si au castigat cu unele lovituri de pedeapsa si eseu de penalizare. Dar si Samoa a jucat cu Wales un rezultat si mai strans, 17 – 19. Deci Samoa a avut doua meciuri test in aceasta vara, ABs si Wales, Tonga una singura cu Wales. Fiji a avut si ea trei meciuri cu Italy si Scotland unde le-a castigat pe amandoua, iar al III-lea cu Wallabies unde a pierdut.

  Fiji de ceva ani domina PNC. Atat Samoa cat si Tonga sunt doua echipe cu care Oaks poate sa obtina performanta, usor nu va fi, niciun meci cu echipe care se afla de pe loc. 15-14 in sus in WR rank nu se poate spune ca e usor de castigat, dar posibilitatea exista, capacitatea si forta o avem.

  FRR iti spun sincer, ca cel de al III-lea adversar prefer sa nu fie Fiji, nu acum – poate peste 1-2 ani, chiar daca voi, se pare ca va doriti, cred ca e o pista falsa. Cel de la treilea meci, de fapt cel care va fi primul meci al toamnei din seria meciurilor test, prefer sa fie o echipa cu care sa putem obtine / consolida pozitia noastra in WR rank in jurul punctajului de 70, 71.50 pct., adica sa mai punem ceva pct. in WR rank inaintea meciurilor cu Samoa si Tonga . Este foarte important sa ramanem in jurul acestui punctaj … deoarece, in meciurile test din toamna Italy va juca cu Argentina unde cu siguranta va pierde in fata Pumelor … in acest caz ea va fi sub noi in WR rank pe loc. 15 ori 16. Trebuie sa facem meciuri bune, reusite, victorioase care sa ne aduca pct. in World Rugby rank.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Nick 17 iulie 2017 at 12:24

  Sa avem Samoa in grupa cu noi, grupa A !?

  Azi, sincer nu stiu ce sa zic … e de bine, e mai putin bine … Vom vedea meciul din toamna cu ei .

  Oricum ar fi, noi trebuie sa mergem in grupa A. Este foarte important anul viitor, prin vara-toamna, cand se va negocia calendarul jocurilor RWC 2019 (fixarea datelor si orelor la care fiecare Unions sa joace) din capul locului nu trebuie sa jucam noi cu Japan meciul de deschidere … sa o faca cu Ireland or Scotland.

  Oaks in grupa A la RWC 2019 poate sa obtina rezultate excelente, foarte bune, performanta. Un loc. 3 in grupa nu e ceva irealist.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response