Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

La Focsani, in luna august, va avea loc editia a treia a Memorialului Ion Viorel

18 iulie 2017 MINI-RUGBY
La Focsani va avea loc editia a treia a Memorialului "Ion Viorel"

Liceul cu Program Sportiv Focsani va organiza pe 13 august 2017, editia a III-a a Memorialului Ion Viorel, competitie dedicata copiilor nascuti 2001-2002, la rugby in 7. Meciurile vor avea loc pe Stadionul Tineretului din Focsani si vor incepe la ora 09:30, urmand a se disputa pe doua terenuri.

Pe langa trofeul competitiei pus in joc, se vor decerna si o serie de premii speciale, “Cel mai bun jucator”, “Cel mai tehnic jucator”si “Cel mai tanar jucator”. Acest memorial este organizat cu dorinta de a promova sportul si de a indruma copiii catre o activitate constanta prin participarea la aceasta competitie in perioada extracompetitionala. In acelasi timp, acestia au oportunitatea de a socializa si de a cunoaste alti tineri de varsta lor ce practica rugby.

Cluburile care doresc sa evolueze la Memorial Viorel Ion pot trimite confirmarea de participare pana pe data de 27 iulie la adresa de email romeopaun2011@yahoo.ro.

Viorel Ion a fost unul dintre oamenii de rugby marcanti din zona Moldovei. Antrenor emerit si profesor la Liceul cu Program Sportiv Focsani, unde s-a preocupat de pregatirea si performantele viitorilor mari rugbysti ai Romaniei, acesta a avut cu elevii sai o serie de victorii notabile. A obtinut locul intai cu nationala de tineret a Romaniei la Campionatul European, luand titlul national cu echipa de juniori I a LPS Focsani, pe cel de vicecampion national cu formaţia U18 si U19 a LPS Focsani si situandu-se de mai multe ori cu echipa pe cea de a treia treapta a podiumului. A incetat din viata la doar 52 de ani, in luna august 2014, din cauza unor probleme grave de sanatate.

Viorel Ion a initiat proiecte importante din postura de Director Regional de Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby, toate cu scopul de a atrage copiii si tinerii catre sportul cu balonul oval.

5,557 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response