Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens va intalni pe Calvisano, Petrarca, Batumi si CDUL in Continental Shield

4 august 2017 INTERNATIONAL

EPCR, forul ce guverneaza competitiile inter-cluburi din Europa, a anuntat componenta grupelor din “Continental Shield” sezonul 2017/2018, a treia intrecere ca importanta dupa Champions Cup si Challenge Cup. Astfel, cele opt echipe participante – patru reprezentand Italia si cate una din Germania, Georgia, Portugalia si Romania, au fost impartite in doua grupe.

In Grupa A, alaturi de campioana Romaniei, Timisoara Saracens se mai afla italienii de la Rovigo si Viadana si nemtii de la Heidelberger. In Grupa B, alaturi de Calvisano si Petrarca din Italia, se afla georgienii de la Batumi si lusitanii de la CDUL. Fiecare echipa din Grupa A va sustine un singur meci impotriva fiecarei echipe din Grupa B. Clasamentul grupei se va realiza in functie de punctajul obtinut de fiecare echipa la finalul celor patru partide disputate.

Ordinea partidelor, datele si locul de desfasurare urmeaza a fi stabilite de catre oficialii EPCR.

Castigatoarele celor doua grupe vor disputa un play-off (tur-retur) impotriva uneia din reprezentatele Rusiei ce evolueaza in acest sezon al Challenge Cup, Enisei -STM si Krasny-Yar. Invingatoarele se vor califica pentru sezonul 2018/2019 al Challenge Cup. Mai mult, cele doua echipe care vor evolua in a doua competitie valorica inter-cluburi din Europa vor disputa un meci-finala la Bilbao, pe “San Mames Stadium”, meci programat in acelasi weekend (11-12 mai) cu finalele Champions Cup si Challenge Cup.

Initiat in 2015 de catre EPCR, in parteneriat cu Federatia de Rugby a Italiei si cu Rugby Europe, scopul competitiei „Continental Shield” este acela de a mari popularitatea cluburilor de rugby din Europa si de a da cluburilor din diferite tari oportunitatea de a participa in Challenge Cup.

 

2,503 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response