Sunday 09th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Eseu pentru Vali Ursache in prima etapa din Top 14

28 august 2017 TOP 14

S-a dat startul in editia 2017-2018 din Top 14, primul esalon valoric al Frantei, la revenirea in elita rugbyului din Hexagon, Oyonnax a remizat cu Toulouse, un rezultat la care a contribuit cu un eseu si romanul Valentin Ursache.

Revenita in Top 14, Oyonnax a avut parte de un debut in forta primind vizita lui Toulouse. Cea mai titrata echipa din Champions Cup a condus cu 9-3, dar eseul marcat de Valentin Ursache care a inceput ca titular pe postul de flanker a intors rezultatul si Oyonnax era in avantaj la pauza. Toulouse a evitat infrangerea cu incercare lui Cheslin Kolbe din minutul 74.

Fara Mihaita Lazar, dar cu Tudor Stroe pe banca de rezerve, intrat in joc in minutul 59, Castres a condus pana in minutul 68 pe terenul lui Racing 92. In cele din urma succesul a suras parizienilor gratie eseurilor marcate de argentinianul Juan Imhoff si Louis Dupichot.

Bordeaux a invins campiona en-titre, Clermont, in primul XV al echipei invingatoare regasindu-se si pilierul moldovean, Vadim Cobilas. Clermont a condus la pauza dar Bordeaux a intors rezultatul gratie unei defensive exacte, care in partea secunda nu au permis galben-albastrilor sa inscrie decat pe final cand soarta jocului era deja pecetluita.

Oarecum surprinzator, Lyon s-a impus pe terenul lui Stade Francais dupa ce parizienii au avut un inceput mai bun, conducand cu 13-0, in timp ce rezultatul etapei l-a reusit Montpellier care a marcat sapte eseuri nou-promovatei Agen, trecandu-si in cont singurul punct bonus ofensiv al rundei pentru ca in ciuda difentei de scor raportul eseurilor din partida Toulon-Pau a fost de 4-2.

Rezultatele complete ale etapei inaugurale din Top 14:
Oyonnax-Toulouse 23-23
Brive-La Rochelle 10-19
Montpellier-Agen 48-19
Stade Francais-Lyon 16-25
Racing 92-Castres 25-21
Bordeaux-Clermont 32-25
Toulon-Pau 41-14

FOTO: Oyonnax Rugby

2,645 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response