Sunday 20th October 2019,
Federatia Romana de Rugby

A 13-a editie a Festivalului de Rugby-tag adresat elevilor va avea loc la Bucuresti pe 13 octombrie

26 septembrie 2017 RUGBY SCOLAR

Festivalul de rugby-tag, cea mai importanta competitie de acest fel care se adreseaza elevilor, continua in aceasta toamna. Ajunsa la cea de-a XIII-a editie, competitia care reuneste elevi din ciclul primar, gimnazial si liceal, va reuni la start echipe din judetele Ilfov, Prahova, Brasov, Dambovita si Bucuresti.

Competitia va avea loc pe 13 octombrie, pe Stadionul National „Arcul de Triumf”, cu incepere de la ora 10:00.

„Ne bucuram ca reusim sa ducem mai departe traditia acestui festival, care de la an la an a avut tot mai multi participanti. Dincolo de spiritul competitiv pe care rugby-ul il imprima participantilor, aceasta competitie se doreste o pledoarie pentru miscare, pentru un stil de viata activ. Ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care indragesc sportul cu balonul oval si doresc sa se formeze conform principiilor pe care acesta le are”, a declarat Cristian Almas, director regional de Dezvoltare Muntenia Vest.

Acesta editie a Festivalului este una speciala prin faptul ca, din acest an scolar, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a introdus rugby-tag in curricula scolara, devenind astfel, unul din jocurile sportive obligatorii, alaturi de oina, handbal, fotbal, volei si baschet.

 

1,427 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response