Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Brigada romaneasca in Challenge Cup la Stade Francais cu London Irish, cu Vlad Iordachescu la centru

27 septembrie 2017 ARBITRAJ, CHALLENGE CUP

EPCR, forul care conduce competitiile europene intercluburi, a facut desemnarile legate de oficialii de meci pentru primele etape din Champions Cup si Challenge Cup ale sezonului 2017-2018. Astfel, in Challenge Cup, a doua competitie valorica intercluburi din Europa, in etapa a doua, a fost desemnata o brigada in totalitate romaneasca. Partida dintre Stade Francais si London Irish, ce va avea loc pe 21 octombrie la Paris, pe Stade Jean Bouin, il va avea la centru pe Vlad Iordachescu, cel mai valoros arbitru roman al momentului, acesta urmand a fi ajutat de catre doi asistenti, tot din Romania, ce urmeaza a fi desemnati de catre Comisia Centrala de Arbitri.

“Este cel mai important meci pe care il voi arbitra in Challenge Cup si ma astept la un joc deschis si spectaculos, intre doua echipe de valori apropiate. Va fi interesant de vazut daca cele doua echipe s-au adaptat modificarilor de regulament avand in vedere ca abia au inceput competitiile domestice Sper ca intreaga brigada care vom reprezenta Romania acolo sa avem o prestatie buna si sa confirmam increderea acordata”, a declarat Vlad Iordachescu.

In varsta de 33 de ani, Vlad Iordachescu este unul dintre cei mai valorosi arbitri romani. Printre cele mai importante meciuri in care a oficiat se numara Georgia – Portugalia din Rugby Europe Championship, dar si 11 partide in Challenge Cup, cel mai important meci arbitrat pana acum fiind Lyon – Bordeaux. Din 2012 a devenit o prezenta constanta in brigada de arbitri care oficiaza la meciurile test ce au loc in luna noiembrie, dar si la diferite turnee World Rugby, precum Tbilisi Cup, Nations Cup. In luna septembrie, chiar inaintea debutului Cupei Mondiale, acesta a facut parte din brigada care a arbitrat meciul test dintre Canada si Fiji, disputat la Londra, pe stadionul Twickenham Stoop. De asemenea a mai oficiat si la turneul organizat in Asia de World Rugby, Hong Kong Cup si a arbitrat finala Junior World Rugby Trophy in Salt Lake City in 2012 si finala CE U18 la Lisabona in 2016.

FOTO: Enisei STM Facebook

4,999 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response