Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Peste 250 de copii vor participa sambata, 30 septembrie, la Turneul Viorel Lucaci de la Berchisesti

28 septembrie 2017 MINI-RUGBY

Sambata, 30 septembrie, comuna Berchisesti din judetul Suceava, va gazdui editia cu numarul sase a Turneului National de rugby si minirugby “Viorel Lucaci”. Competitia care poarta numele capitanului echipei Steaua, component al echipei nationale a Romaniei, este rezervata copiilor si şi juniorilor, cu varste cuprinse intre 8 si 19 ani, urmand sa se joace rugby-tag si rugby in 7.

Meciurile vor avea loc in localitatea Corlata, pe terenurile de sport din Complexul Comoara Bucovinei (SC Prolisok SRL). Turneul este organizat de catre Primaria Berchisesti, CSS Gura Humorului, Directia Judeteana de Sport si Tineret Suceava si Scoala Gimnaziala Berchisesti in colaborare cu Fundatia Te Aud Romania si SC Prolisok SRL Corlata (Complexul Comoara Bucovinei).

La editia din acest an sunt asteptati peste 250 de copii din judetele Suceava si Iasi, ce provin de la 13 cluburi si scoli generale, in total in competitie inscriindu-se 24 de echipe la sase categorii de varsta.

“Ideea turneului a plecat de la un alt turneu organizat la Pascani de dl Hau, un turneu ce a purtat numele lui Marius Tincu.  Avandu-l pe Viorel Lucaci, prieten si coleg, am zis sa promovam si noi imaginea rugbyului in zona, mai ales in mediul rural si el este modelul perfect care ar aduna in jurul lui pasiunea tuturor copiilor pentru sportul acesta. Primele doua editii le-am organizat pe teren de iarba, undeva improvizat, pe un camp, apoi am reusit sa il organizam cu ajutorul unui complex turistic din zona. De la an la numarul copiilor participanti a crescut, turneul a capatat tot mai multa notorietate, pentru ca sunt antrenori care ma suna din timpul verii ca sa vada daca il mai organizam, sa stie sa se inscrie. Avem in continuare sprijinul Primariei Berchisesti care a fost alaturi de noi la toate editiile, in plus acum ne bucuram si de sustinerea Fundatiei Te Aud Romania, care pe langa sprijinul logistic ofera si premii la toate categoriile de varsta pentru toti cei mai talentati sportivi”, a declarat Andrei Varvaroi, initiatorul si organizatorul turneului.

La editia trecuta, prezent in premiera la competitia care ii poarta numele, Viorel Lucaci a primit titlul de Cetatean de Onoare al localitatii Berchisesti.

 

1,261 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response