Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Northampton Saints in fruntea clasamentului Aviva Premiership, Tarus a impresionat la Sale

1 octombrie 2017 AVIVA PREMIERSHIP

In urma rezultatelor inregistrate in etapa a V-a din Aviva Premiership, Northampton Saints a preluat sefia clasamentului prin victoria impotriva celor de la Harlequins, Saracens desi s-a impus pe terenul ultimei clasate, Worcester Warriors, nu si-a putut trece in cont bonusul ofensiv marcand doar trei incercari.

Cu Alexandru Tarus devenit obisnuitul titular al tricoului cu numarul trei, Sale Sharks a facut spectacol in partida disputata impotriva lui Gloucester, pilierul roman aflandu-se pe teren pana in minutul 56, remarcandu-se prin cele 13 placaje reusite. Rechinii au castigat de o maniera categorica, rezultat 57-10, cele opt eseuri marcate aducandu-le punctul bonus ofensiv.

Pe Franklin’s Gardens, Northampton Saints a primit vizita lui Harlequins, pe care a invins-o cu rezultatul de 30-22. In ciuda diferentei de scor, Northampton s-a ales cu bonificatia ofensiva, cele patru reusite apartinand jucatorilor George North, Tom Collins, Mike Haywood respectiv Ahsee Tuala, si a trecut in fruntea clasamentului Aviva Premiership.

Saracens s-a deplasat in fieful ocupantei ultimei pozitii in clasament, Worcester Warriors. Desi gazdele nu au marcat decat dintr-o lovitura de pedeapsa, campionii continentali au avut dificultati in a se impune, reusind sa inscrie doar trei incercari prin Chris Wyles dubla si Alex Goode, insuficiente pentru a obtine puctul bonus ofensiv.

Extrem de interesanta se anunta disputa de pe Ricoh Arena, dintre Wasps si Bath, o partida care a fost echilibrata doar in prima ei parte, cand ambele echipe au concretizat cate trei tentative de tinta. In repriza secunda Bath a preluat initiativa si Semesa Rokoduguni a semnat singurul eseu al intalnirii, Bath impunadu-se cu rezultatul de 25-9.

Foarte bun parcursul lui Newcastle Falcons, care a trecut de London Irish si se afla pe pozitia secunda in clasament, dar si evolutia lui Leicester Tigers, tigrii invingand campionii en-titre, Exeter, cu incercari avandu-i ca autori pe Nick Malouf si Jonny May.

Rezultate:
Worcester-Saracens 3-25
Newcastle-London Irish 29-17
Sale Sharks-Gloucester 57-10
Leicester-Exeter 20-13
Northampton-Harlequins 30-22
Wasps-Bath 9-25

Clasament:
1.Northampton-19p
2.Newcastle-19p
3.Saracens-18p
4.Exeter-17p
5.Bath-14p
6.Leicester-13p
7.Sale-12p
8.Wasps-10p
9.Harlequins-10p
10.Gloucester-9p
11.London Irish-5p
12.Worcester-1p

FOTO: Daniel Nechita Photographer

1,630 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response