Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania va disputa doua meciuri test in luna noiembrie

10 octombrie 2017 INTERN

Nationala de rugby a Romaniei va disputa doua meciuri test in luna noiembrie, ambele la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, cu incepere de la ora 18:00. Astfel, Stejarii vor intalni pe 18 noiembrie Samoa, ca apoi, pe 25 noiembrie, sa joace cu Tonga.

“Luna noiembrie este un test pentru noi, si la propriu, si la figurat. In acest an vom avea doua „examene”, cu adversari foarte puternici, pe care i-am mai intalnit si in fata carora nu trebuie sa ne temem. Aceste doua partide sunt sansa noastra de a demonstra ceva, dar si de a invata mult. Pot insemna o performanta unica in clasamentul mondial, fiind in acelasi timp oportunitatea de a incerca noul, fie el la nivel de individualitati sportive sau la nivel de strategie si tehnica. Important mi se pare ca meciurile cu Samoa si Tonga sa bucure pe toti cei care participa la ele, pe cei din teren, pe cei din tribune, pe cei din fata televizoarelor, pentru ca rugbyul asta inseamna in primul rand – pasiunea pentru un sport altfel, care ofera altfel de satisfactii”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

In clasamentul World Rugby, Romania ocupa locul 15, in timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga, si pe locul 16 – Samoa.

Ultima intalnire dintre Romania si Tonga a fost in 2015, pe Stadionul Arcul de Triumf, inaintea Cupei Mondiale, oaspetii impunandu-se cu 21-16. In ce priveste intalnirea cu Samoa, aceasta va fi a doua din istoria rugbystica a celor doua tari, prima fiind in 14 noiembrie 1989, la Bucuresti, in cadrul turneului pe care Samoa l-a facut in Europa, romanii castigand atunci cu 32-24.

„Ne-am fi dorit sa avem trei meciuri, este important pentru noi sa jucam cat mai multe partide la nivel international, insa  trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt. Aceste partide din toamna reprezinta o ultima oportunitate pentru noi ca sa incercam noi jucatori, sa dezvoltam in continuare acel plan B de joc, pentru ca vom avea nevoie de acesta. Sper ca jucatorii tineri sa profite de aceasta sansa care li se da, sa fie seriosi in pregatire si sa demonstreze ca pot fi acele solutii pe care le cautam. In primavara vom avea ultima parte a campaniei de calificare la Cupa Mondiala si de aceea trebuie sa pregatim de acum terenul pentru acele meciuri, pentru a nu face pasi gresiti. Am jucat si in trecut cu Tonga si Samoa, sunt adversari valorosi, care ne pot ajuta sa ne crestem jocul”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

De cativa ani, luna noiembrie este dedicata partidelor test, forul mondial World Rugby urmarind prin aceste meciuri sa dea posibilitatea natiunilor din cel de-al doilea esalon valoric sa intalneasca adversari valorosi pentru a-si creste astfel nivelul de joc. In toamna anului trecut, Romania a intalnit Statele Unite ale Americii, Canada si Uruguay, castigand toate partidele.

5,300 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 10 octombrie 2017 at 14:42

  Oare de ce nu oferiti si argumente pentru faptul ca avem doar 2 meciuri in loc de 3 ?!

  Sa nu imi spuneti ca nu exista natiuni dispuse sa calatoreasca in Europa, asa cum a declarat Sir Lynn Howells la TSport ca nu tine. Sunt destule natiuni care vin in Europa, dar adevarul pe care FRR nu-l are curajul de al spune este ca Oaks din pacate nu este cautata, dorita de natiuni Tier 1. Bine ca gruzinii in ultimii 5-6 ani au parte de meciuri cu Tier 1, iar noi, Oaks, de mai bine de 12 ani nu jucam cu Tier 1.

  De ce?

  Nu avem rezultate. Atata timp cand poti lua bataie din 2 in 2 ani cu Rusia, Spania (rezultate stranse, cu emotii), gafe cu Germania, bataie de la gruzini, chiar daca in primavara am castigat acasa cu ei la 1 pct. diferenta, cu emotii … !?

  Oaks daca vrea, dar si FRR, performanta trebuie sa produca rezultate, victorii, reusite clare. Atat in meciuri test dar mai ales in Rugby Europe Championship, REC- exCEN.

  Ma bucura cele doua adversare, sper la victorie in ambele, dar nu ma bucura ca WR ne ofera doar 2 meciuri test.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Kendo 12 octombrie 2017 at 9:43

  @Nick – omule, ce tot ii dai cu Oaks in sus, Oaks in jos? Sunt Stejarii. Nu ne simtim bine daca nu o dam in romgleza, ca sa aratam cat de „cool” suntem… Hai, Tier 1, Tier 2 pot intelege, e greu sa spui „esalon”, e un cuvant de dictionar, ce mama dracu’, dar Oaks?! „Rant over”, ca sa intelegi si tu.. :))

Leave A Response