Thursday 21st January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania A vs XV-le Presedintelui, o partida pentru viitorii Stejari. Vezi componenta celor doua echipe!

20 octombrie 2017 NATIONALA

Sambata, 21 octombrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf se va disputa partida dintre selectionatele Romania A si XV-le Presedintelui, doua echipe in a caror alcatuire vor figura jucatori din SuperLiga CEC Bank cu intentia de a gasi noi solutii pentru completarea lotului Stejarilor in vederea partidelor test ale lunii noiembrie.

Turul sezonului regulat din SuperLiga CEC Bank a luat sfarsit iar staff-ul echipei nationale a decis sa convoace un numar de 47 de jucatori evidentiati in partidele primului esalon valoric care vor fi impartiti in doua echipe, Romania A, respectiv XV-le Presedintelui, acestia urmand sa dispute o intalnire cu scopul de a vedea la lucru posibili noi debutanti pentru Stejari.

Desigur in aceasta partida se vor afla pe gazon si jucatori reveniti dupa accidentari, precum Stelian Burcea, unul dintre cei care in trecut au purtat banderola de capitan al echipei nationale sau Tudorel Bratu ori Constantin Pristavita cu selectii la activ pentru prima reprezentativa a Romaniei.

O partida similara, Romania A vs XV-le Presedintelui a avut loc si anul trecut la Barlad, dupa care Romania A a intalinit selectionata galeza Crawshays Welsh RFC, pa care a invins-o intr-o dubla mansa, disputele de atunci, dincolo de rezultatele inregistrate reusind sa scoata in evidenta utilitatea convocarii unor jucatori in lotul Stejarilor.

Astfel, dupa acea dubla cu Crawshays Welsh RFC, Stejarii au participat la World Rugby Nations Cup, iar apoi au urmat partidele test ale lunii noiembrie a anului 2016, dintre cei evidentiati in disputele Romanei A si-au facut debutul in prima reprezentativa Gigi Miltaru, Ionut Muresan, Jack Umaga, Cristian Chirica sau Dennis Perju.

Ca si in urma cu un an partida Romania A vs XV-le Presedeintelui isi propune sa apropie de anturajul echipei nationale posibili jucatori eligibili a evolua pentru Stejari precum Kuselo Moyake, care s-a aflat deja in lotul Romaniei 7s, Hinckley Vaosava liderul marcatorilor de eseuri in SuperLiga CEC Bank, puternicul centru Moa Maliepo sau Darren Baron ori Fili Lomani.

“Este un meci prin care dorim sa le dam sansa jucatorilor tineri sa isi arate potentialul. Trebuie sa crestem din timp viitorii Stejari, sa ne gandim la generatiile urmatoare si sa pregatim terenul pentru ceea ce va urma dupa Cupa Mondiala din Japonia. Sunt multi jucatori care promit, iar in acest stagiu de pregatire cred ca au vazut exacte acele parti la care mai au de lucrat”, a declarat Lynn Howells.

Meciul are loc de la ora 15:00, pe Stadionul Arcul de Triumf si va putea fi urmarit pe Rugby Tv.ro. Intrarea este libera.

Pentru partida de maine, cele doua staff-uri au stabilit echipele care vor incepe:

Romania A:
1. Alexandru Savin, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Alexandru Gordas, 4. Ionut Rusu, 5. Florian Rosu, 6. Mario Arvinte, 7. Winter Riley, 8. Stelian Burcea, 9.   Tudorel Bratu, 10. George Oprea, 11. Vladut Zaharia, 12. Michael Doneghan, 13.  Alexandru Bucur, 14. Robert Neagu, 15. Hinkley Vaovasa. Rezerve: 16. Andrei Toader, 17. Cristian Melecciuc,  18. Damian Stratila, 19. Silviu Gradinaru, 20. Victor Dumitru, 21. Mihai Lamboiu, 22. Eduard Bencea, 23. George Iacob
Antrenori: Robert Moffat, Danut Dumbrava, Cosmin Ratiu, Horea Himpea

XV-le Presedintelui:
1. Constantin Pristavita, 2. Tongia Makefu, 3. Vasile Balan, 4. Vlad Rotaru, 5. Kamil Sobota, 6.  Adrian Ion, 7. Moyake Kuselo, 8. Andrei Bucurescu,  9. Alexandru Tigla, 10. Darren Barron, 11. Fili Lomani, 12. Maliepo Moa Mea, 13. Ionut Balaban, 14. Alexandru Porojan, 15. Lama Sioeli Rezerve: 16. Cristo Bezuidenhout, 17. Cosmin Manole, 18. Adrian Chiper, 19. Bogdan Doroftei, 20. Ionut Macoveanu, 21. Adrian Ballok, 22. Daniel Plai, 23. Livianu Tuicakau, 24. Michael Scheppers
Antrenori: Massimo Cuttitta, Cristian Hildan, Eugen Apjok

7,519 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 21 octombrie 2017 at 11:00

  Sper ca in meciurile test si cele din REC sa avem o echipa puternica, creativa, cu un joc modern care sa ne ofere performanta, rezultate si un loc 3 la RWC 2019. E momentul pentru asta.

  Let’s play rugby boys!
  Enjoy Rugby!

 2. Louise Mitchell 21 octombrie 2017 at 11:36

  Wonderful opportunity for young Rugby players – Mike Scheepers is our grandson and we are so proud of him

  Go Romania go

Leave A Response