Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Samoa abordeaza partidele test ale lunii noiembrie cu sapte debutanti

25 octombrie 2017 NATIONALA

Primul adversar al Stejarilor in cadrul partidelor test ale lunii noiembrie va fi Samoa, echipa aflata cu o pozitie in urma noastra in clasamentul mondial World Rugby, cea care va veni in Emisfera de Nord pentru a-si masura fortele si cu Scotia, respectiv Anglia in tentativa de a obtine calificarea la Cupa Mondiala din 2019.

Cu doua infrangeri suferite in acest an, in partidele cu Fiji si Tonga, Samoa a ratat calificarea directa la Cupa Mondiala avand inca sansa de a ajunge la Tokyo in 2019 daca se va impune in faza fie in barajul intercontinental cu reprezentanta Europei, fie in recalificari. Pentru aceasta, Titimaea Tafua, antrenorul samoanilor a alcatuit un lot de 30 de jucatori, dintre care sapte debutanti, care in luna noiembrie se vor confrunta in partide test cu Scotia, Romania si Anglia.

Astfel din cei trei jucatori de linia a doua, doi se vor afla inaintea debutului, Brandon Nansen si Josh Tyrell, ambii evoluand la North Harbour in Noua Zeelanda, in aceeasi situatie fiind si mijlocasii la deschidere AJ Alatimu si Rohan Saifoloi, componenti ai echipelor australiene Brisbane City, respectiv Sydney Rays. Poate cel mai interesant nume, dintre debutanti, este Jamie-Jerry Taulagi, fost la Reds si Sunwolves in prezent la Exeter.

Patru dintre componentii trupei lui Titimaea Tafua sunt colegi de echipa si la Bristol, echipa din esalonul second al Angliei, Chris Vui, Jack Lam, Alapati Leiua si David Lemi, acesta din urma capitanul celor supranumiti Manu Samoa precum si detinatorul celor mai multe selectii din actualul lot de jucatori, 51 la numar.

Chiar daca evolueaza in Top 14 si Aviva Premiership, doar o parte dintre samoani reusesc sa se impuna la echipele de club, dintre acestia Paulo Alo-Emile este unul ditre pilierii de baza a lui Stade Francais, Ofisa Treviranus care de cate a patruns pe teren pentru London Irish a facut-o din ipostaza de titular, avand in acest sezon si un eseu marcat sau Ahsee Tuala care se evidentiaza la Northampton.

Pentru Stejari aceasta va fi cea de-a doua partida test impotriva celor din Samoa, prima intalnire consemnandu-se in 1989 cand echipa noastra nationala s-a impus cu rezultatul de 32-24.

Lotul pe care mizeaza Samoa pentru partidele test ale lunii noiembrie arata astfel:
Pilieri: Paulo Alo-Emile(Stade Francais),Donald Brighouse(Otago),Jordan Lay(Bay of Plenty),Logovi’i Mulipola (Leicester Tigers), Hisa Sasagi(Otago)
Taloneri: Manu Leiataua(Bayonne), Motu Matu’u(Gloucester)
Linia a doua: Fa’atiga Lemalu (fara echipa), Brandon Nansen (North Harbour), Josh Tyrell (North Harbour), Chris Vui(Bristol)
Linia a treia: Piula Fa’asalele (Toulouse), Maurie Fa’asavalu(Oyonnax), TJ Ioane(Sale Sharks), Jack Lam(Bristol), Ofisa Treviranus(London Irish), Taiasina Tuifu’au(Lyon)
Mijlocasi la gramada: Auvasa Faleali’i (Nevers), Kahn Fotuali’i (Bath), Melani Matavao (Aana Chiefs)
Mijlocasi la deschidere: AJ Alatimu (Brisbane City), Rohan Saifoloi(Sydney Rays)
Centri: Kieron Fonotia (Ospreys), Rey Lee-Lo (Cardiff Blues), Alapati Leiua(Bristol)
Aripi: David Lemi (Bristol), Tim Nanai-Williams (Chiefs), Paul Perez (Toulouse), Jamie-Jerry Taulagi (Exeter)
Fundas: Ahsee Tuala (Northampton)

FOTO: Manu Samoa Facebook

2,981 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Rugby Fan No. 1 25 octombrie 2017 at 15:08

  Georgia a anuntat lotul, Samoa a anuntat lotul, Tonga a anuntat lotul, noi iar am ramas de caruta

 2. Nick 25 octombrie 2017 at 20:38

  De caruta cui ? A ta ?!

  Atat timp cat inca suntem in termen fara al depăși dateline dat de World Rugby nu vad urgenta. Poate doar a ta.

  FRR nu are nevoie de lectiile tale.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response