Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Primul curs World Rugby “Rugby pentru Mamici” va avea loc la Bucuresti

7 noiembrie 2017 INTERN

Ai un copil si vrei sa il indrumi spre un sport? Vrei sa stii de ce rugbyul este atat de special? Vrei sa cunosti principiile pe care le promoveaza si valorile cu care copilul tau poate creste practicand jocul cu balonul oval? Vino pe 13 si 14 noiembrie la Federatia Romana de Rugby la “Rugby Ready for Moms”, un curs World Rugby  dedicat mamicilor si profesoarelor de educatie fizica si sport.

Federatia Romana de Rugby continua astfel seria actiunilor de promovare a rugbyului, prin cel mai nou proiect, “Rugby Ready for Moms”,care isi propune apropierea acestui sport de familie, de cei care sunt primii si cei mai puternici sustinatori ai viitorilor Stejari. Primul curs va avea loc in sala de conferinte a Federatiei Romane de Rugby (bd. Marasti nr. 18-20), acesta urmand a fi impartit in doua module ce vor avea loc timp doua zile consecutive, pe 13 si 14 noiembrie, intre orele 16:00 – 20:00.

Cursul va cuprinde o introducere in jocul de rugby, principiile fundamentale ale acestuia, o mini prezentare a regulamentului si elemente de siguranta jucatorului. Acesta va avea atat o parte teoretica, cat si una practica. Lectorii acestui curs sunt Bogdan Muntean, manager de Inalta Performanta al Federatiei Romane de Rugby si Daniel Mitrea, regional training manager la World Rugby si Rugby Europe.

“Este un curs care se adreseaza in special parintilor ai caror copii nu au avut inca contact cu rugbyul dar si celor ai caror copii practica rugby la nivel de tag sau mini. Dorim sa prezentam mamicilor frumusetea acestui sport, modul de viata sanatos pe care rugbyul il poate oferi copiilor lor, faptul ca acestia isi pot imbunatati abilitatile de comunicare, de lucru in echipa, ca pot creste armonios practicand aceasta disciplina in siguranta. Le vor fi insuflate valori sanatoase precum fair-play, solidaritate, respect, disciplina, integritate…Vrem ca lumea sa treaca de acea prima impresie ca rugbyul fiind un sport de contact este un sport violent si sa inteleaga ca este o disciplina care cladeste caractere puternice, ca dezvolta o puternica forta mentala. In cariera unui jucator este extrem de importanta sustinerea familiei si de aceea ne adresam parintilor care sunt principalii sustinatorii ai viitorilor sportivi de performanta”, a declarat Bogdan Muntean.

Inscrierile se pot face pana pe 12 noiembrie, la adresa de email cristi.almas@frr.ro.

La finalulul cursului, participantele vor primi un certificat World Rugby “Rugby Ready”.

 

 

 

3,695 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 8 noiembrie 2017 at 12:50

    Good one. Well done.

    Rugby-ul e un sport nonviolent, prin regurile jocului, violenta nu-si are locul. Daca jucatorul de rugby se antreneaza cum trebuie, nu-i se poate intampla nimic rau. Sunt alte sporturi, prin regurile sale de joc, in care violenta e din ce mai ce prezenta, iar jucatori nu sunt protejati prin regurile de joc, si poate pune punct carierei sportive (exemplu soccer-ul).

    Enjoy Rugby.

Leave A Response