Monday 30th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Evolutii bune ale viitorilor adversari ai Stejarilor in partidele test

12 noiembrie 2017 INTERNATIONAL

Sambata au avut loc o serie de partide test in care pe teren s-au aflat si viitorii adversari ai Stejarilor, astfel Georgia a invins la scor Canada, tot de o maniera categorica impunandu-se si Germania in fata Braziliei in timp ce Samoa a contribuit prin evolutia sa la spectacolul de pe Murrayfield in care s-au consemnat 11 eseuri, iar Tonga a cedat in disputa cu Barbarians.

Urmatorul adversar al Stejarilor va fi Samoa cea care a intalnit Scotia pe Murrayfield, dupa o partida spectaculoasa in care raportul eseurilor a fost de 6-5 in favoarea ciulinilor, acestia s-au impus cu rezultatul de 44-38. Pentru echipa din Insulule Pacificului, Tim Nanai-Williams a marcat un eseu, cinci transformari si o lovitura de pedeapsa, celelate incercari avandu-i ca autori pe Josh Tyrell, Piula Fa’asalele, Kieron Fonotia si Ofisa Treviranus.

In aceasta partida antrenorul Titimaea Tafua a utilizat urmatorul lot de jucatori: 1.Jordan Lay, 2.Manu Leiataua, 3.Donald Brighouse, 4.Josh Tyrell, 5.Chris Vui, 6.Piula Fa’asalele, 7.TJ Ioane, 8.Jack Lam, 9.Pele Cowley, 10.Tim Nanai-Williams, 11.David Lemi, 12.Rey Lee-Lo, 13.Kieron Fonotia, 14.Paul Perez, 15.Ahsee Tuala. Rezerve:16.Motu Matu’u, 17.James Lay, 18.Hisa Sasagi, 19.Fa’atiga Lemalu, 20.Ofisa Treviranus, 21.Melani Matavao, 22.AJ Alatimu, 23.Alapati Leiua.

Dupa Samoa, Stejarii vor primi pe Stadionul National Arcul de Triumf vizita celor din Tonga care si-au inceput parcursul in Emisfera de Nord cu o partida impotriva echipei Barbarians. Intalnirea a vut loc la Limerick si Barbarians a castigat gratie unei penalitati marcate in plus, raportul eseurilor fiind egal 4-4. Pentru Tonga incercari au marcat Sione Vailanu dubla, Atieli Pakalani si Fotu Lokotui, doua transformari reusindu-le Sonatane Takulua.

Pe Dinamo Arena din Tbilisi, Georgia a invins Canada cu 54-22, Lelos reusind sa inscrie nu mai putin de sase incercari nord-americanilor care au strapuns doar in trei randuri defensiva adversa. S-a remarcat fundasul Soso Matiashvili,
aflat doar la a patra selectie, acest fiind autorul a 34 de puncte din doua eseuri, sase transformari si patru penalitati, iar procentajul tentativelor de tinta reusite a fost de 100%.

Pentru Georgia au debutat Giorgi Kveseladze si Mirian Modebadze, ambii jucatori in competitia interna la Armazi, respectiv AIA Kutaisi. Aceasta a fost cea mai consistenta victorie a georgienilor in confruntarile cu Canada, alaturi de Soso Matiashvili pe lista marcatorilor mai regasindu-se Giorgi Nemsadze, Levan Chilachava, Merab Sharikadze si Karlen Asieshvili.

Germania s-a impus si in cea de-a cincea partida directa impotriva Braziliei, 45-12, pe Bruno-Plache-Stadion din Leipzig. Trupa lui Kobus Potgieter a marcat sapte eseuri prin Marcel Coetzee, Samy Fuchsel, Jaco Otto, Ayron Schramm dubla, Nikolay Klewinghaus si Dash Brber iar acum se pregateste de o confruntare mult mai dificila in compania Statelor Unite.

In duelul dintre cele doua emisfere, Anglia a invins Argentina, Italia a trecut de Fiji in timp ce Australia s-a impus la Cardiff, iar All Blacks pe terenul Frantei. Performera Emisferei de Nord a fost Irlanda care a reusit cea mai consistenta victorie in fata Africii de Sud din istoria confruntarilor directe, un 38-3, cu patru incercari pentru verzi si doar o tentativa de tinta in contul Springboks.

Rezultate inregistrate in partidele test disputate pe 11 noiembrie:
11.11.2017, Tbilisi, Dinamo Arena: Georgia-Canada 54-22
11.11.2017, Leipzig ,Bruno-Plache-Stadion: Germania-Brazilia 45-12
11.11.2017, Catania, Stadio Angelo Massimino: Italia-Fiji 19-10
11.11.2017, Edinburgh, Murrayfiled: Scotia-Samoa 44-38
11.11.2017, Londra, Twickenham: Anglia-Argentina 21-8
11.11.2017, Cardiff, Millennium: Tara Galilor-Australia 21-29
11.11.2017, Dublin, Aviva Stadium: Irlanda-Africa de Sud 38-3
11.11.2017, Paris, Stade de France: Franta-Noua Zeelanda 18-38

FOTO: Ian Rutherford/PA via AP

3,133 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

9 Comments

 1. Nick 13 noiembrie 2017 at 14:52

  Partida dintre Italia – Fiji este confirmarea asupra, banuieli mele, ca Italia este ceea mai profitoare natiune rugby-stica. Din cei 10 ani de 6N nu au confirmat cu nimic, absolut nimic; sa ne uitam la cele 2 echipe francizate din Pro 14, la campionatul intern, dar mai ales la evolutia din competitiile europene.
  Fijienii cand au vrut au pus puncte, dar au preferat sa joace ca si cum ar fi in vacanta. Unde mai pui si atitudinea contra spiritul legilor jocului de rugby practicat de italieni; practic de la meciul cu Anglia acel ne atact in breakdown, anti-fairplay, vad ca mai mult cauta sa practice un joc contra spiritului rugby-stic, iar WR doarme. Un exmplu: min. 34 dupa un șut ratat de italieni, la nici 15 m. de terenul de tinta propriu, un blocaj a balonului de catre un jucator fijian alearga spre balon, il ajunge chiar la linia de tinta si vreau sa culeaga balonul din cadere pt. al culca in terenul de tinta, iar un italian ataca faza cu picioarele inainte (vezi ca la soccer) si nici nu atinge balonul, ci doar coastele chiar intregul corp al jucatorului fijian, dupa un TMO si cu un arbitraj pro-6N team italia, fara dubii, nu se da nimic, nici macar o sanctiune. Plus alte faze ale italiei contra spiritului de joc rugby-stic.

  Italia nu stie altceva, decat sa joace murdar. Interesele sunt mari, uriase, financiare cu sume enorme ca Italia sa nu fie sub noi in WR rank, a fi sub gruzini si sub Romania este prea mult pt. staff-ul admin. din 6N. Italia nu merita, e o rusine sa spui ca e o echipa Tier 1. E o blasfemie asupra rugby-ului.

  Am spus de mai bine de 2 ani, ca acesta echipa e una in picaj continuu si nu se va oprii, profitoare, meschina, nu iubeste jocul de rugby, se vede cum prin joc ia in deradere legile jocului de rugby. Dar destul, nu ma precupa grija lor, dar ceea ce trebuie spus, trebuie spus.

  Romania trebuie sa faca jocul sau, sa castigam cel putin un meci si vom fi peste italia in WR rank.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Jazz 13 noiembrie 2017 at 16:53

  Commento ingiusto, io ero lì, ho visto la partita e non era certamente facile vincere una partita dopo averne perse nove di fila, in un momento nel quale c’è stato un rinnovamento rispetto alla nazionale di Brunel. L’Italia non ha rubato nulla, ha giocato meglio, ha impedito a Fiji di essere pericolosa, ha concretizzato a suo favore le occasioni che ha ottenuto. Spero in futuro che si organizzi un test match tra Italia e Romania e si dimostri tra le due nazionali quale sia la migliore. Auguro alla Romania di qualificarsi ai prossimi mondiali in Giappone e che dimostri con i fatti di essere in grado di competere contro le nazioni che giocano al 6 Nazioni come Scozia e Irlanda. Sparare addosso ad una nazione che con i fatti ha dimostrato di avere le qualità per giocare il 6 Nazioni non è un bel segnale. In ogni caso, capisco che perdere da una nazione come quella italiana nel 2015 ai mondiali sia stato più un demerito romeno che un merito italiano.

 3. Nick 13 noiembrie 2017 at 19:30

  Signore Jazz.
  Scrivo in rumeno anche se ho studiato italiano a scuola.

  Italia practica un joc ce nu are nimic cu spiritul legilor de joc al rugby-ului. Argumentul sta in meciurile pe care la joaca incepand cu cel al Angliei, deci video oricine le poate verifica, grazie a internet. Italia practica un stil de joc anti-rugby, sa-mi dati argumente clare in acest sens, pe al meu il aveti, e verificabil nu sunt vorbe aruncate in vant. Italia nu isi merita locul in 6N, in anul 2000 cand au fost primiti si nu pt. merite sportive (in dauna Romaniei, care rezultatele sportive din acea vreme recomanda o astfel de invitatie) ci mai mult pt. motive economice, politice, financiare, a produs asa, in 17 ani de 6N:

  – 12 win wooden spoon din 17 posibile.
  – 2 win Garibaldi Trophy (e pus in joc din 2007 contra France, si le-a castigat in 2011 si 2013) cand voi ati avut prima si singura generatie de varf in rugby-ul mondial.
  – sezonul 6N 2017, pe ultimul loc cu 0 pct. au marcat 50 de pct. si au primit 201 pct. In cei 16 ani de 6N, fara anul curent, ati acumulat 3.000 de pct. primite. Ce mai este de zis aici ?!
  – ati castigat impotriva Tier 1 from 6N) doar o data cel mult de doua ori la interval de 2-3 ani. Si doar la limita, la diff. de max. 2-3 pct. Ce spune asta ?
  – victorie in fata Tier 1 non 6N (Argentina -2008 si S. Africa in 2016, cand nici sudafricanii nu sunt in ceea mai buna perioada a schimbarilor de generatii, jucati cu ei acum sa vedem daca mai castigati cu S.A.) extrem de rar, foarte rar, la un interval de 8-10 ani, si la o diff. max. 1-2 pct. Ce iti spune asta, signore Jazz ?! Asa cum te-ai identificat pe site pt. comentariu alias Jazz, cam acesta este jocul de rugby practicat de la meciul cu Anglia, din 6N acel anti-fairplay, de a nu ataca in breakdown si continuat cu cel din weekend trecut cu Fiji. Este singura victoria a voastra dupa un an de zile, de seceta, timp de un an de zile nu ati castigat nimic, dar acel meci cu Fiji va fi atat singurul cat si ultimul.

  Stejarii se vor califica la toate editiile de Cupa Mondiala, atate cate vor fi si se vor organiza in istoria rugby-ului si al omenirii.

  Stejarii merita un adversar mai bun, decat cel al Italiei. Daca in meciul de la RWC 2015 mai aveam doar 10 min. erati batuti.

  Stejarii din 2005 nu a mai primit niciun meci cu Tier 1 (in mod ne meritat din partea WR) si cu toate astea are un joc care bucura orice fan de rugby, oriunde in lume, si cu toate astea mereu a fost in Top 18 WR rank, pe cand Italia, echipa care pe ne merit joaca in 6N e in afara de Top 10 WR rank de foarte, foarte multi ani, daca va credeti de Tier 1 ce cautati pe loc. 14-16 ?!

  Iti provoc putin imaginatia, (asa de dragul rugby-ului) Stejarii la RWC 2011 a fost la 10 min. de victorie contra Scotland, o echipa de Tier 2 care e viciat de ani buni in a juca cu Tier 1; ce ar fi fost daca noi, Stejarii, am fi jucat 17 de 6N si nu voi. Unde crezi ca am fi noi acum ? Tot unde sunteti voi acum ?! Ma indoiesc ! Capisci !!

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 4. Frankie 13 noiembrie 2017 at 19:44

  Nick,
  Iti inleg frustrarea dar nu e loc pt “daca mai aveam vreo 10 min ii batea, s-au am fost la 10 min de victorie cu Scotland”.
  Nu am fost in stare sa gestionam meciurile respective, am luat incercari usoare, aminteste-ti de incercarea mijlocasului la gramada italian in 2015, si ce ne-au facut scotienii in ultimele 10 minute cu 2 incercari.
  Noi trebuie sa ne facem jocul nostru si sa lasam “capra vecinului” in pace.
  Romania nu are inca pasiunea si finantele pt rugby ca sa adune 30-40 de mii in stadion porecum Georgia. De aceea facem stadion de 10 mii de locuri la Triumf. Daca-l mai facem.
  Sintem in natiune mica in rugby si nu are rost sa ne hranim din trecut.
  Hai sa vedem daca facem ceva cu Samoa si Tonga.
  Ma indoiesc ca-i vom bate pe amindoi desi Samoa e tare jos acum. Cred ca avem sanse mai bune cu Tonga.
  Oricum va fi o mare realizare sa-i batem. Mare!

 5. Frankie 13 noiembrie 2017 at 19:45

  erata
  sau am fost, sau ca si ori

 6. Nick 13 noiembrie 2017 at 20:46

  @Frankie

  De acord cu tine: „Nu am fost in stare sa gestionam meciurile respective, am luat incercari usoare, aminteste-ti de incercarea mijlocasului la gramada italian in 2015, si ce ne-au facut scotienii in ultimele 10 minute cu 2 incercari.
  Noi trebuie sa ne facem jocul nostru si sa lasam „capra vecinului” in pace.”

  Insa cu pasiunea si finantele sunt doua variabile pe care noi le putem obtine, nu pe termen scurt, dar pe mediul mediu si lung – da. Cred ca ai obs. ca se lucreaza, si cred ca bine. Daca vrei sa imi spui ca gruzini au 30-40 mii. de ins la meciuri de acasa, si acesta este motivul pt. care au parte de partide cu Tier 1, atunci e trist, foarte trist – daca asa se pune un adversar e de rau pt. rugby, miroase a coruptie. Daca afirm ca din cei 30-40 mii. de oamenii peste 65% sunt adusi, platiti numai sa vina la stadion, imi spui ca e fake news !?, iti spun ca nu. Georgia e la nivel politic, economic, social cum era Romania la finalul anilor 90. Nu te cred in a sustine ca puterea de cumparare a lor a la fel cum e a noastra. Au un salariu brut min. de nici 500 $/luna. ?! La ei rugby-ul e o politica de stat, (nu un fenomen social add-hoc), dar nu in sens pozitiv, cred ca intelegi ce vreau sa spun. Intrebare: de ce nicio echipa Tier 1 nu a jucat la ei ?!

  Stejarii daca nu vor avea un „arbitraj ostil” vor reusi multe in aceste doua partide.
  Sa fim Stejari de esenta tare si vor fi invingatori.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 7. frankie 14 noiembrie 2017 at 10:37

  NU miroase a coruptie deloc.Sint spectatori pe care Romania nu poate sa-i aduca la stadion, fie ca e Arcul de Triumf sau altul. Aduti aminte cind am jucat la Clij, Iasi aceeasi reteta. Biletele sint la preturi modice si la noi si la ei, dar ei merg, pt ca a devenit un motiv de mindrie nationala, pe cind la noi a devenit o ciudatenie care inca supravietuieste. Ca se lucreaza bine, nu stiu, e prea usor sa spui asta dar deocamdata nu avem rezultate. Batem Samoa, Tonga si Georgia afar si atunci avem pretentii de echipa in reviriment. Cred ca am pierdut ceva din inertia si rezultatele de acum 4 ani cind abia venise Lynn. Am pierdut si ceva jucatori dar au venit altii.
  Georgienii stau mult mai bine si produc jucatori noi , nu. Asta e adevarul.
  Si mai e ceva, ti chiar crezi ca Romania inseamna ceva in Vest, ca destinatie turistica, sport, democratie, putere militara, importanta. Mai nimic maestre, pt ca am avut guverne care nu au facut nimic vreme de 27 ani. Si acum tragem “foloasel” in sport, politica, pozitie in Europa etc. Aminteste-ti doar de tevatura cu refugiatii, “noi nu luam” dupa care am luat, sau inca luam. Nu avem cum sa ne impunem daca facem cale intoarsa imediat.
  Oricum, revenind la rugby -s per sa bata dar va fi tare , tare greu. Nu vad cum, doar daca samoanii isi pierd capul si intra in jocul nostru cu gramada si ii macinam. Daca ne iau la mina va fi dezastru pt ca vom gresi multe placaje si atunci ne sparg liniile. Aminteste-ti de Fiji cu citiva ani in urma, cum ne-au luat la mina cum am gafait.

 8. frankie 14 noiembrie 2017 at 10:44

  Gerogia i-a batut pe Samoa acum vreo 2 ani si Samoa era tare rau atunci.
  Acum sint bankrupt , federatia lor de rugby e pur si simplyu falimentata. Samoa.
  Au rezulatate si au decimat Canada si acum merg la Wales.
  Vor pierde dar nu va fi un dezastru, cred ca vor sta la mai putin de 20 puncte cu Wales.
  Ma rog, nu intelege ca pledez cauza lor dar sint p[este noi acum si progreseaza, au juniori, la npoi e dezsatru la juniori asteptau pe la Arc in 2015 dupa antrenorul lor si am facut ceva pase cu ei. ?Nu e organizare, nu e disciplina, nu e atmosfera.
  Sper sa indrepte juniorii ca altfel va fi dezastru in urmatorii ani.

 9. Jazz 14 noiembrie 2017 at 17:10

  La Romania ha avuto una gloriosa tradizione, nessuno ha mai messo in discussione il fatto, l’Italia ha conquistato il 6 Nazioni non per concessione ma per aver battuto tutte le squadre del 5 Nazioni quando ancora militava in Coppa FIRA e per aver vinto la finale di Grenoble nel 1997. Cosa è mancato all’Italia? Il ricambio dei giocatori all’altezza della nazionale nella quale giocavano giocatori fortissimi come Francescato, Vaccari, Dominguez e Troncon. Per il resto nulla di nuovo, lei non fa altro che ripetere quello che dicono gli inglesi. E più volte nel 6 Nazioni, pur non avendo vinto li abbiamo messi in difficoltà. E’ vero, la Romania gioca poco contro le nazioni europee di Tier 1 e credo che il movimento stia cominciando a rilanciarsi dopo anni di crisi (pensate alle tristi sconfitte che prendeva la nazionale dalle squadre anglosassoni e francesi negli ultimi 18 anni). Credo che sia un suo diritto, ma non andando a parlare male delle altre squadre. Credo che l’invidia sia un male che avvelena lo sport e che non fa parte dell’etica del rugby. E’ vero l’Italia vince poco, ma gioca sempre con avversari più forti, con chi gioca la Romania se si escludono i mondiali? Con squadre nettamente più deboli di lei e qualche volta, com’è capitato nell’ultimo torneo Rugby Europe ha perso contro la Germania che non è certo una potenza del rugby mondiale.

Leave A Response