Friday 19th October 2018,
Federatia Romana de Rugby

La Tulcea a avut loc un curs de pregatire a profesorilor de educatie fizica si sport din judetul Tulcea

14 noiembrie 2017 INTERN

Federatia Romana de Rugby a organizat in data de 10 noiembrie, prin Departamentul Dezvoltare Moldova Sud, un curs de pregatire a profesorilor de educatie fizica si sport din cadrul sistemului preuniversitar scolar. Cursul a avut loc la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea, unde au participat 7 profesori de educatie fizica si sport si inspectorul de educatie fizica si sport, Alexandru Stanciu.

„Activitatea de la Tulcea a avut succesul scontat. Profesorii participanti au fost interesati de informatiile furnizate, in special de cele legate de jocul de minirugby si consider ca mi-am indeplinit obiectivele propuse. Am organizat impreuna cu domnul Aurel Paraschiv – reprezentantul I.S.J. Tulcea – responsabil Comisia Judeteana Scolara, Disciplina Sportiva Rugby Tag , un eveniment deosebit de atractiv mai ales prin partea practica, unde am implicat toti profesorii prezenti si, la sfarsitul careia , toti cei 7 profesori au devenit instructori de minirugby scolar , primind diplomele aferente. De asemenea remarc suportul neconditionat si implicarea totala in evenimentele si actiunile rugbystice din judetul Tulcea , a inspectorului de specialitate , prof Stanciu Alexandru caruia pe aceasta cale tin sa-i multumesc” a declarat prof. Marius Secuianu, DRD Moldova Sud.

 

Cursul a fost sustinut de catre prof. Secuianu Marius Victor , Director Regional de Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby si a fost structurat pe trei module:

Modulul 1: – Consolidarea Proiectului National al FRR ; programul GET INTO RUGBY – FAZA INCEARCA –

Modulul 2: – Introducere in programul GET INTO RUGBY – FAZA JOACA – CURS DE INSTRUCTORI MINIRUGBY SCOLAR

Modulul 3: – Partea practica – s-a desfasurat in sala de sport a liceului:
– Insusirea elementelor si procedeelor tehnice specifice din jocul de minirugby
– Factorii cheie ai elementelor tehnice

„Domnul prof. Secuianu Marius a condus cursul de instruire din cadrul Proiectului Naţional al Federaţiei Române de Rugby – „GET INTO RUGBY” – fazele încearcă şi joacă, şi o parte practică pentru însuşirea elementelor şi procedeelor tehnice specifice jocului de minirugby. La curs au participat 7 şcoli reprezentate de profesorii lor iar gazda a fost Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”-Tulcea”, a declarat Aurel Paraschiv, responsabilul Comisiei Judetene Scolare, Disciplina Sportiva Rugby Tag,  jud. Tulcea.

1,243 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response