Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Mihai Macovei pentru a 40-a capitanul Romaniei, Florin Vlaicu la selectia 105

18 noiembrie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei intalneste astazi, in primul meci test al lunii noiembrie, Samoa. Staff-ul tehnic s-a decis asupra celor 23 de jucatori care vor intra pe teren, o partida in care Mihai Macovei va fi pentru a 40-a oara capitanul Stejarilor, acesta urmand sa imbrace tricoul cu frunza de stejar pentru a 76-a oara.

De asemenea, Andrei Gorcioaia a ajuns si el la o cifra rotunda in ce priveste numarul selectiilor, 20, in timp ce Florin Vlaicu continua sa isi imbunatateasca propriul record de selectii, bifand-o astazi pe cea cu numarul 105.

In linia intai se vor regasi Mihaita Lazar, Andrei Radoi si Andrei Ursache, cei trei jucand in aceasta formula pentru a treia oara. In linia a doua se inregistreaza o simetrie interesanta, Marius Antonescu si Johan Van Heerden ajungand la partida cu numarul 25 pentru Romania. De asemenea, de remarcat este faptul ca cei doi jucatori fac pentru a noua oara pereche in linia doua, cu ei in teren Stejarii pierzand un singur meci, in acest an, cu Japonia.

Solutia aleasa pentru linia a treia este una inedita, Andrei Gorcioaia, Mihai Macovei si Stelian Burcea urmand sa joace pentru prima data in aceasta formula. De altfel, Stelian Burcea, ajuns la selectia cu numarul 66, revine la echipa nationala dupa aproape un an, acesta fiind primul meci al jucatorului de la CSM in acest an competitional international.

Mijlocasi vor fi Florin Surugiu si Florin Vlaicu, care formeaza “balamaua” echipei pentru a opta oara. Un cuplu cu experienta, care totalizeaza impreuna 175 de selectii, Vlaicu ajungand la selectia cu numarul 105, in timp ce Surugiu a ajuns la 65 de prezente in tricoul Stejarilor.

Cu o evolutie foarte buna in campionatul intern, impresionand meci de meci, “aripa” Ionut Dumitru a ajuns la selectia cu numarul 27. Cuplul de centri Fakaosilea – Kinikinilau fac pentru a patra oara pereche, in timp ce fundas este tanarul jucator Marius Simionescu, care este pentru a doua oara titular, dupa ce a inceput in primul XV si in meciul cu Brazilia din luna iunie.

Pe banca de rezerve se afla doi jucatori relativ noi in randul Stejarilor, Ovidiu Cojocaru si Robert Neagu, alaturi de jucatori cu experienta precum Ionel Badiu sau Vlad Nistor.

Romania:
1. Mihaita Lazar (Castres), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johann Van Heerden (CSM Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andrei Gorcioaia (Massy), 7. Mihai Macovei (C) (Colomiers), 8. Stelian Burcea (CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12. Sione Fakaosilea (CSM Stiinta Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14. Fonovai Tangimana (Timisoara Saracens), 15. Marius Simionescu (Timisoara Saracens). Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), 17. Ionel Badiu (Timisoara Saracens), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20. Vlad Nistor (Albi), 21. Tudorel Bratu (CS Dinamo), 22. Jack Umaga (Timisoara Saracens) , 23. Robert Neagu (CSA Steaua)

4,114 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response