Wednesday 17th October 2018,
Federatia Romana de Rugby

Romania, pe locul 14 in clasamentul international

20 noiembrie 2017 INTERNATIONAL

Prima victorie a lunii noiembrie a antrenat o mai buna pozitionare la nivel international pentru reprezentativa noastra. Daca inaintea meciului test contra Samoa, incheiat sambata cu scorul final de 17-13, Romania ocupa pozitia a 15-a, astazi site-ul oficial al World Rugby anunta varianta actualizata a clasamentului, cu tara noastra pe locul 14.

Victoria Stejarilor, corelata cu victoria Japoniei in fata celor din Tonga, 39-6, s-a reflectat in aceasta schimbare in ierarhie, partidele programate pentru acest sfarsit de saptamana fiind la randul lor prilejul unor posibile schimbari. Pe 25 noiembrie, de la 18:00, pe Stadionul National Arcul de Triumf, Romania va intalni Tonga, echipa careia i-am luat locul, pozitionarea adversarilor de sambata fiind acum pe treapa cu numarul 15.

In aceeasi zi sunt programate si confruntarile dintre Italia si Africa de Sud, Tara Galilor si Noua Zeelanda, Scotia si Australia, Anglia si Samoa, Georgia si SUA, Franta si Japonia. 

Pentru meciul de la Bucuresti, biletele pot fi achizitionate de la magazinul FRR, cat si din retelele partenere, www.bilete.ro si www.myticket.ro.

3,537 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 20 noiembrie 2017 at 18:14

  Romania trebuie sa revina acolo unde a mai fost si ultima data in 2007 pe loc. 13 WR rank, aceasta pozitie am mai avut-o si in 2003-2004 si in 2005.

  Este important sa batem Tonga si cu rezultatele din primavara 2018 din REC inclusic cu victorie asupra gruzinilor, unde din 2005 nu am mai castigat la ei – iata de 12 ani, e timpul sa batem tot si vom face istorie vom fi pe loc. 11-12 in WR rank pentru prima data si vom scrie istorie in paginile Hall of Fame. Un alt motiv este ca din meciul Italia-Fiji cel mai mincinos rezultat, iar mie nu imi miroase a bine modul cum sa jucat acea partida, alături de Wales-Georgia care la fel e cel mai mincinos, rusinos rezultat. Ce vreau sa spun este ca italia prin rezultatul obtinut va ramane cu acelas numar de pct. din WR rank in meciurile din 6N din 2018 pt. ca intre ea si celelalte echipe este o diff. mai mare de 10 pct. WR rank (pt. WR rank daca exista mai mult de 10 pct. diff. in favoarea echipei mai bine clasata si castiga partida nimic nu se schimba, doar daca cea inferioare face un egal sau castiga) deci poate sa piarda totate meciurile din 6N si ramane cu acelas pct. in clasament WR rank, doar daca printr-o mare minune va castiga ceva meci. Trebuie sa fim peste Italia cat mai repede in WR rank ia rapoi si peste gruzini.
  Iata de ce este bine ca Oaks sa fie calmi, concentrati, cu atitudine, curajosi, inteligenti si sa castige meciul cu Tonga, iar meciurile din REC 2018 pe toate. Nimic nu e imposibil. Vom reusi!

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. jazz 20 noiembrie 2017 at 23:05

  Caro Nick, l’Italia, se si esclude le Fiji incontra il Sud Africa, l’Argentina. Con l’Argentina l’Italia ha dominato in mischia e nelle touches, ma non hanno concretizzato concretamente gli attacchi.

  Sarà difficile ripetere l’exploit dell’anno scorso nella quale l’Italia per la prima volta ha battuto il South Africa, in ogni caso se la giocheranno.

  La Romania in casa vincerà contro Tonga e al prossimo Rugby Europe la vedo favorita per la vittoria finale e per la qualificazione ai mondiali.

Leave A Response