Friday 14th June 2019,
Federatia Romana de Rugby

Curs Level 2 World Rugby pentru antrenori, la Bucuresti

4 decembrie 2017 INTERN

Federatia Romana de Rugby in colaborare cu World Rugby va organiza intre 11-13 decembrie, la Bucuresti, un curs Level 2 certificat World Rugby pentru antrenori. Acesta va avea loc in sala de conferinte a Federatiei Romane de Rugby, de pe Bd. Marasti nr.18-20, dupa urmatorul program 14:00-18:00 (11 decembrie), 09:00-18:00 (12 decembrie) si 09:00 – 13:00 (13 decembrie).

Cursul este gratuit si se adreseaza antrenorilor care au certificarea Level 1 si activeaza in competitiile interne de juniori si seniori. Acest curs reprezinta unul din criteriile principale ale Licentierii 2018/2019 pentru categoriile U18-U20, seniori Divizia A si Divizia Nationala de Seniori si criteriul de baza pentru obtinerea vizei FRR in vederea inscrierii la examenul de promovare in categoria „Antrenor” cerute de Centrul National de Formare si Perfectionare al Antrenorilor.

In cadrul cursului care se va organiza se va pune accentul pe principiile jocului in atac si aparare si pe procesul de antrenamenent, discutandu-se si despre factorii cheie si rolurile functionale ce trebuie avute in vedere in crearea unui plan de antrenament. De asemenea, o parte importanta a cursului va vorbi despre securitatea jucatorului, prioritara pentru World Rugby.

Pentru a participa la cursul de Level 2, antrenorii trebuie sa prezinte Certificat World Rugby Level 1 si certificatele pentru urmatoarele examene online 2017: Rugby Ready, Laws of the Game, Introduction to Coaching, Key Factor Analysis, Functional Role Analysis, de pe site-ul http://passport.worldrugby.org/?language=en&language=RO .

“Cursul World Rugby Level 2 nu este un curs de participare, acreditarea (certificatul) nefiind obtinuta doar prin simpla prezenta la acest curs. Certificarea Level 2 se obtine dupa evaluarea cunostintelor si competentelor antrenorilor participanti, pe o evaluare ulterioara in cadrul cluburilor in care acestia activeaza si pe dezvoltarea continua exemplificata prin participarea la un minim de 3 cursuri de dezvoltare personala organizate de Federatia Romana de Rugby“, a declarat Bogdan Muntean, antrenor federal.

Lectori vor fi traineri certificati World Rugby: Bogdan Muntean (trainer) si Daniel Mitrea (master trainer).

Inscrierile se fac pe baza unui email de confirmare a participarii la adresa cristi.almas@frr.ro si prezentarea pana la momentului inceperii cursului a certificatelor World Rugby enumerate mai sus, data limita fiind 10 decembrie, ora 16:00.

Echipamentul sportiv este obligatoriu pentru ca o parte a cursului va fi practica.

La final, participantii care intrunesc competentele necesare corespunzatoare specificatiilor World Rugby vor primi diplome atestate World Rugby Level 2.

 

2,445 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response