Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

S-a stins din viata Cristi Gheorgheosu “Lungu”

9 decembrie 2017 INTERN

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de decesul fostului rugbyst Cristi Gheorgheosu “Lungu” care s-a stins din viata la varsta de 62 de ani. Acesta este considerat cel mai inalt jucator din istoria rugbyului romanesc, la varsta de 19 ani inaltandu-se pana la 2,04m dupa ce la 14 ani, cand s-a apucat de rugby, masura doar 1,73 m.

Nascut la 27 iunie 1955, Cristi Gheorgheosu “Lungu” a facut primii pasi in rugby la rugamintea fratelui de cruce, George Milca. A facut intai canotaj, dupa care, la varsta de 14 ani s-a indreptat spre rugby, pe care a inceput sa-l practice la Clubul Sportiv Scolar Bucuresti, sub indrumarea slefuitorilor de talente Nicolae Vizitiu, Doru Dinulescu si Cornel Munteanu, perioada in care s-a antrenat si a jucat pe actualul Stadion National de Rugby “Arcul de Triumf”.

In anul 1974 a castigat titlu de campion national de juniori invingand in finala disputata pe Stadioul Giulesti, eterna rivala, Scoala Sportiva de Elevi Nr.2-antrenata de Doamna rugbyului romanesc, Mariana Lucescu. A continuat sa joace rugby la CS STEAUA, pe perioada satisfacerii stagiului militar, fiind coleg cu Marin Ionescu, Dumitru Alexandru, Alexandru Achim, Ion Zafiescu, avand ca antrenor pe PETRE COSMANESCU. Si-a continuat cariera la Contactoare Buzau alaturi de Hari Dumitras,dupa care a revenit in capitala la Sportul Studentesc avandu-i colegi de echipa pe George Milca, Mircea Paraschivescu, Valentin Barba, Bebe Chiciu.

Finalul carierei rugbystice a fost la echipa Energia Bucuresti antrenata de Constantin-Bebe Fugigi si de regretatul arbitru international, Ioan Vasilica.

Dupa terminarea carierei rugbystice de jucator si-a dedicat activitatea unor actiuni de binefacere ajutand multi rugbysti si familiile acestora.

Cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu o pot face luni, 11 decembrie 2017, la Capela Cimitirului Chitila Rudeni unde va fi depus. Inmormantarea va avea loc marti, 12 decembrie 2017, la pranz.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

4,568 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response