Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara a fost invinsa de Batumi in ultimul meci din grupele Continental Shield

16 decembrie 2017 INTERNATIONAL

Timisoara Saracens a pierdut ultimul meci din faza Grupelor din Continental Shield fiind invinsa sambata, de georgienii de la RC Batumi, in deplasare, cu 17-20 (7-10), banatenii obtinand punctul bonus defensiv.

Campioana Romaniei a inceput in forta meciul, deschizand scorul prin eseul reusit de Kevin Luiters, transformat de Tevita Manumua, insa gazdele au revenit marcand un eseu, transformat si reusind si o lovitura de penalitate, ceea ce le-a adus avantajul la pauza.

In partea secunda, sarazinii din Banat au reusit inca un eseu prin Tevita Manumua, preluand inca o data conducerea. Georgienii au revenit insa, au marcat un eseu, transformat si o penalitate. Desi Vasile Rus a marcat pe finalul partidei nu a fost suficient ca Timisoara sa se impuna, insa banatenii au plecat de pe Rugby Arena din Batumi cu bonusul defensiv.

Cu trei victorii din 4 meciuri, Timisoara a terminat pe primul loc in Grupa A, cu 14 puncte, urmata de Heidelberger cu 13 puncte, Rovigo cu 11 puncte si Viadana cu 6 puncte. In Grupa B, pe primul loc se afla Calvisano cu 12 puncte, urmata de RC Batumi cu acelasi numar de puncte, insa esaveraj mai slab. Pe locul trei se afla Petrarca cu 11 puncte si CDUL cu 4 puncte.

In semifinale se califica primele doua clasate din fiecare grupa, castigatoarea Grupei A jucand o dubla mansa cu a doua echipa din Grupa B, in timp ce castigatoarea Grupei B va juca cu a doua din Grupa A in luna ianuarie.

Astfel, Timisoara va intalni pe Batumi, in timp ce Calvisano va juca cu Heidelberger.

Cele doua echipe castigatoare din semifinale se vor infrunta intr-o dubla mansa in aprilie pentru un loc calificativ in Challenge Cup 2018-2019.

Al doilea loc care va asigura calificarea in Challenge Cup va fi decis in urma dublei manse dintre Enisei STM si Krasnii Yar, echipe care evolueaza acest sezon in Challenge Cup.

Cele doua echipe calificate in Challenge Cup vor disputa finala Continental Shield la Bilbao, pe San Mames Stadium, Bilbao urmand sa gazduiasca si finalele Challenge Cup si Champions Cup pe 11-12 mai 2018.

 

1,895 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response