Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cel mai bun arbitru roman in 2017, Vlad Iordachescu debuteaza in noul an cu un meci in Challenge Cup

6 ianuarie 2018 ARBITRAJ

Intre superlativele anului 2017, la capitolul cel mai bun arbitru s-a evidentiat, din nou, Vlad Iordachescu, aceasta recunoastere a prestatiilor sale venind in urma voturilor acordate de antrenorii echipelor din SuperLiga CEC Bank. Desemnat pentru a sasea oara cel mai bun arbitru roman, acesta va debuta in forta in noul an competitional, pe 20 ianuarie, fiind desemnat de catre oficialii EPCR sa arbitreze partida dintre Zebre si Agen in European Rugby Challenge Cup.

Vlad Iordachescu s-a aflat si in 2017 in topul preferintelor antrenorilor din SuperLiga CEC Bank. Aceasta nu este prima recunoastere a calitatilor sale in domeniul arbitrajului, din 2010 acesta mai fiind desemnat drept cel mai valoros arbitru din Romania in 2011, 2012, 2015, 2016 si 2017 cu mentiunea ca in 2013 si 2014 acest titlu nu a fost acordat. Se poate spune astfel ca prin cele sase trofee castigate detine recordul absolut la acest capitol in ceea ce priveste arbitrii.

“Sunt onorat sa ma aflu din nou pe lista Superlativelor anului, mai ales ca de cand se organizeaza acest top m-am situat de fiecare data pe prima pozitie. Consider ca prin votul pe care il primesc reusesc in continuare sa confirm, iar faptul ca aprecierile vin din partea antrenorilor echipelor din SuperLiga CEC Bank, da o si mai mare valoare trofelui”, a declarat Vlad Iordachescu.

Anul trecut, Vlad Iordachescu, pe langa confruntarile din competitiile interne, a condus si o serie de intalniri internationale din cadrul World Rugby Nations Cup si Americas Pacific Challenge, care au avut loc in Uruguay sau partide organizate de Rugby Europe ori European Professional Club Rugby, forul care patroneaza competitiile continentale inter-cluburi.

Pentru arbitrul roman, anul 2018 va incepe cu o noua partida condusa in cadrul European Rugby Challenge Cup, care va avea loc pe 20 ianuarie, intre Zebre si Agen, aceasta fiind a 15-a prezenta pentru acesta in amintita competitie: “Va fi o noua experinta interesanta si in acelasi timp un inceput de bun augur pentru sezonul care urmeaza”, spune el.

FOTO: US Oyonnax Rugby Officiel Facebook

 

3,002 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response