Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Ana Maria Sandu:”Am fost surprinsa, dar fericita sa fiu desemnata jucatoarea anului la rugby 7”

8 ianuarie 2018 7's Women

Aflata de mai multe sezoane in tricoul echipei Politehnica Iasi, dar si al echipei nationale, cu un palmares bogat care contine titlul de campioana, Cupe ale Romaniei sau participari la Campionatele Europene, pentru Ana Maria Sandu anul 2017 a reprezentat o premiera fiind desemnata cea mai valoroasa jucatoare de rugby 7 feminin.

Ce inseamna acest prim titlu pentru tine ?
-Este o premiera pentru mine obtinerea acestui trofeu, aceasta recunoastere de a fi cea mai buna jucatoare de rugby 7. Nominalizarea m-a luat prin surprindere, mai mult chiar, nu ma asteptam sa fiu declarata cea mai buna jucatoare a anului 2017. Acest titlu inseamna mult pentru mine deoarece imi da mai multa incredere pentru viitor iar toate sacrificiile de pana acum nu au fost facute in zadar…cred ca peste ani toate aceste amintiri legate de acest sport ma vor face sa zambesc!

Care a fost cel mai frumos moment din 2017 ?
-Au fost mai multe momente speciale in 2017 dar cel mai frumos a fost atunci cand s-a auzit fluierul de final in meciul cu Finlanda de la Campionatul European. A fost un moment unic, deoarece a fost un meci decisiv pentru toata echipa, un meci care ne-a dus direct in semifinala, un meci care a dat incredere echipei, staff-ului si tuturor persoanelor care ne-au sustinut.

Ana Maria Sandu este una dintre jucatoarele cu experienta din echipa Ghindelor. Foto: mrgz.hu

Ati redevenit campioane cu Politehnica Iasi. Care a fost plusul fata de Agronomia ?
-Stiam ca daca vrem sa fim castigatoare, sa redevenim campioane trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si putere de a depasi propriile bariere si sa ne ridicam de fiecare data dupa un esec. In principiu, fiecare avem o baza definita care nu se schimba in functie de alte circumstante. Cred ca seriozitatea cu care tratam antrenamentele, increderea pe care o avem intre noi ca si colege dar si in antrenori a adus la acest rezultat frumos si multumitor pentru echipa dar si pentru toate persoanele care ne-au sustinut. Cred ca plusul echipei este colectivului pe care il formam, noi suntem ca o familie chiar si in timpul liber nu doar atunci cand avem antrenamente sau meciuri.

Totusi ati pierdut Cupa Romaniei. Care a fost motivul ?
-Da, am pierdut Cupa ceea ce ne determina sa muncim si mai mult in viitor, sa nu mai facem aceleasi greseli si poate anul acesta vom avea un rezultat mult mai bun. Avand in vedere ca venisem dupa un campionat intern foarte greu, unde batalia a fost stransa intre noi si Agronomia Bucuresti, unde mereu fiecare meci a fost decisiv a adus la acest rezultat. Pana la urma fiecare invatam din greseli, nu poti fi mereu pe primul loc.

Politehnica Iasi este o echipa cu multe jucatoare tinere, crezi ca se va suda in timp pentru a duce mai departe performatele obtinute in trecut ?
-Este o echipa foarte tanara unde toate jucatoarele sunt muncitoare si serioase, au calitati si da, echipa Politehnicii va avea un parcurs foarte bun pe viitor dar aici nu tine doar de noi ca si jucatoare, este nevoie de sustinerea clubului care sa ne acorde increderea de pana acum.

 

Ana Maria Sandu alaturi de colegele de la Politehnica Iasi cu care a cucerit titlul national.

Cu echipa nationala ai avut un parcurs bun in 2017. Crezi ca Ghindele pot obtine mai mult anul acesta ?
– In fiecare an am un obiectiv si incerc sa il indeplinesc, chiar sa-l depasesc, mereu se poate si mai mult decat ce ai facut pana atunci. Am incredere in mine, stiu care imi sunt defectele, dar si calitatile. De fiecare data imi doresc ca atunci cand ies de pe teren sa fiu multumita de ceea ce am facut si sa stiu ca am jucat pana la ultima suflare. Ca sa obtinem un rezultat mult mai bun fata de anul 2017, unde ne-am depasit obiectivul propriu-zis ocupand locul 4 la ambele turnee ale Campionatului European, avem nevoie de cantonamente, turnee amicale si sprijin. Dupa cum bine stiti si echipa Romaniei de rugby in 7 este tanara, trebuie sa ne omogenizam si mai ales fetele tinere au cea mai mare nevoie de meciuri, au nevoie de experienta.

Planuri de viitor ?
-Pe viitor imi doresc sa gasesc intelegerea de pana acum, eu fiind nevoita trebuie sa ma impart intre locul de munca si antrenamente. Cel mai important lucru este sa nu apara accidentari si sa fiu apta pentru  fiecare competitie, sa imi pot ajuta echipa si sa ofer incredere in continuare.

Foto: Dragos Pascaneanu

5,504 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response