Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens se califica in semifinalele Continental Shield

20 ianuarie 2018 INTERNATIONAL

Pe stadionul Cluj Arena, Timisoara Saracens a intalnit in mansa retur a calificarilor pentru semifinalele European Rugby Continental Shield pe RC Batumi, dupa succesul din Georgia, banatenii s-au impus si de acesta data cu rezultatul de 21-12 fiind la un pas de a obtine biletele pentru urmatoarea editie a Challenge Cup.

Avand avantajul victoriei de la Batumi, Timisoara Saracens a avut initiativa inca de la primul fluier al arbitrului iar presiunea elevilor lui Sosene Anesi a dus la deschiderea scorului in minutul 7. Mai intai Manumua Tevita a patruns periculos, dar a fost placate, faza a continuat si Madalin Lemnaru a finalizat in terenul de tinta advers.

Manumua Tevita a ratat transformarea si scorul a ramas 5-0, dupa inceputul bun al timisorenilor venind si replica celor de la RC Batumi care insa nu au putut trece de apararea atenta a echipei noastre. Mai mult, chiar banatenii au revenit in jumatatea de teren advers si Manumua Tevita a majorat ecartul din lovitura de pedeapsa.

Insistentele georgienilor aveau sa dea roade ceva mai tarziu cand in urma unui mol de margine George Gogitidze a batut apararea banatenilor, scorul pauzei fiind stabilit de Valentin Poparlan care a finalizat o actiune inceputa cu o penalitate jucata in margine la cinci metri de terenul de tinta advers, dupa primele 40 de minute rezultatul a fost: Timisoara Saracens-RC Batumi 13-5.

Aflata sub presiunea rezultatului, RC Batumi a inceput in forta partea secunda si eseul lui Sandro Koiava, transformat de Bakhva Kobakhidze a redus diferenta de pe tabela de marcaj la un singur punct. Timisoara nu a dezarmat si a preluat initiativa, dupa mai multe tentative de a patrunde in terenul de tinta reusita venind de la Marian Drenceanu.

Pana la final georgienii au incercat sa revina in joc insa Timisoara Saracens a jucat inteligent ultimele puncte ale partidei venind din piciorullui Gabriel Conache care a concretizat o lovitura de pedeapsa, astfel ca elevii lui Sosene Anesi cu doua succese s-au calificat pentru penultimul act al competitiei European Rugby Continental Shield.

Cluj Arena, Continental Shield: Timisoara Saracens-RC Batumi 21-12 (13-5)
Au marcat: Lemnaru-e, Poparlan-e, Drenceanu-e, Manumua-lp, G.Conache-lprespectivGogitidze-e, Koiava-e, Kobakhidze-tr

Timisoara Saracens a evoluat in alcatuirea: 1.Ionel Badiu, 2.Andrei Radoi, 3.Horatiu Pungea, 4.Valentin Poparlan, 5.Marian Drenceanu, 6.Randall Morrison, 7.Vasile Rus, 8.Michael Stewart, 9. RatuSeniloli, 10.Jody Rose, 11.Stephen Shennan, 12.Jack Umaga, 13.Tevita Manumua, 14.Madalin Lemnaru, 15.Catalin Fercu
Rezerve: 16.Marian Sabau, 17.Chris Apoua, 18.Mesake Doge, 19.Ionut Muresan, 20.James Doyle, 21.Kevin Luiters, 22.Marius Simionescu, 23.Gabriel Conache

 

3,197 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. coman 21 ianuarie 2018 at 11:30

  buna ziua,
  am o rugaminte sa ma lamuriti, pentru oricine cunoaste exact situatia. asadar, punctele din meciul cu georgia conteaza sau nu in clasamentul nationalei? adica distanta fata de spania este de 6 puncte, sau la finalul campionatului european, in calculul pentru mondiale ne vor fi scazute 3 puncte (dar si pe cele pe care le-am castiga eventual la tbilisi)?
  va multumesc si urez un an excelent rugbistilor români, un bun exemplu de coeziune nationala în anul centenar!

 2. Nick 23 ianuarie 2018 at 13:26

  @Coman

  Oaks in meciurile REC 2017-2018 in calificare la RWC2019 va conta toate mecurile inafara de cele cu gruzini pentru ca ei sunt calificati.
  Oaks se califica fie castiga si sezonul REC 2018, fie ocupa loc. 2 daca pe primul sunt gruzini, daca nu mergem in play-off sau daca nu castigam play-off, mergem in recalificari.

  Stai linistit! Oaks va face 5 din 5. Oaks will be Champions REC 2018.

  Oaks will play in pool A RWC 2019.
  Good Job #Lions! Keep going! Keep Up #Lions! Hai #Timisoara!

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response