Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Germania, prin Heidelberger RK, la un pas de Challenge Cup

22 ianuarie 2018 INTERNATIONAL

In European Rugby Continental Shield se cunosc echipele care isi vor disputa calificarea in finala respectiv obtinerea dreptului de a evolua in urmatoarea editie a Challenge Cup, surpriza numindu-se reprezentanta Germaniei, Heidelberger RK care a trecut cu doua succese de campioana Italiei, Calvisano si urmeaza sa o intalneasca pe Timisoara Saracens.

Heidelberger RK a inceput partida disputata pe Centro Sportivo San Michele impotriva celor de la Calvisano avand avantajul victoriei din partida tur, rezultat 34-29. Italienii au inceput mai bine si au deschis scorul insa replica elevilor lui Kobus Potgieter nu a intraziat si dupa o actiune pe traseul Jarrid Els-Sean Armstrong-Hagen Schulte, Steffen Liebig a marcat singurul eseu al intalnirii.

La pauza Heidelberger RK conducea cu 11-6 iar in partea secunda cu o defensiva atenta care a inchis toate culoarele catre propriul teren de tinta campioana Germaniei s-a distantat gratiei preciziei transformerului Raynor Parkinson completat de Marcel Coetzee. Cu trei minute inainte de final rezultatul era de 17-6, moment in care Calvisano a marcat un eseu venit insa prea tarziu pentru a mai putea schimba soarta calificarii.

Tot cu doua victorii, in fata celor de la RC Batumi, s-a calificat in semifinalele Continental Shield si Timisoara Saracens iar acum pentru accederea in Challenge Cup va trebui sa treaca de Heidelberger RK. Cele doua echipe s-au mai intalnit in 2016 cand timisorenii s-au impus pe terenul nemtilor cu 10-3 atunci singurul eseu fiind marcat de Viliami Moala din fata butului remarcandu-se Vali Calafeteanu.

In cealalta semifinala din Continetal Shield se vor intalni cele doua reprezentante ale Rusiei, Yenisey si Krasny Yar care nu au reusit sa impresioneze in partidele disputate in Challenge Cup. Singura victorie a obtinut-o Krasny Yar, acceasi echipa insa suferind infrangeri la scor, cum a fost acel 78-0 suferit in deplasare la Edinburgh.

Programul semifinalelor Continental Shield:
Mansa tur
31 martie / 1 aprilie, Yenisey-Krasny Yar
31 martie / 1 aprilie, Heidelberger RK-Timisoara Saracens

Mansa retur
14 aprilie, Krasny Yar-Yenisey
21/22 aprilie, Timisoara Saracens-Heidelberger RK

FOTO: hrk1872.de

2,802 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response