Friday 11th January 2019,
Federatia Romana de Rugby

Au fost desemnati arbitrii care vor conduce partidele Stejarilor in Rugby Europe International Championship 2018

25 ianuarie 2018 First XV

Pe 10 februarie se va da startul in editia 2018 a competitiei Rugby Europe Championship, una extrem de importanta pentru Stejari in conditiile in care partidele cu Germania, Spania, Rusia si Belgia vor decide calificarea directa la turneul final al Cupei Mondiale care va avea loc anul viitor in Japonia.

Rugby Europe, forul continental care patroneaza competitia a stabilit numele arbitrilor care vor conduce partidele Stejarilor, astfel ca disputa de debut cu Germania, de pe Cluj Arena, va fi condusa de o brigada din Belgia. La centru se va afla Maxime Burlet, aflat pentru prima data la o partida a echipei noastre nationale,belgianul fiind prezent anul trecut la World Rugby U20 Junior Trophy sau la Hong Kong Nations Cup.

Partida de la Madrid, una care se poate dovedi decisiva pentru calificarea la Cupa Mondiala, in care Stejarii vor intalni Spania, o va conduce francezul Thomas Charabas. Aceasta a oficiat la centru in partida Harlequins-Timisoara Saracens din Challenge Cup. De altfel, Charabas este un arbitru tanar care a facut pasul in Top 14, in 2015, iar in Challenge Cup a adunat deja opt prezente toate in calitate de central.

Alexandre Ruiz este numele celui care va oficia la centru in disputa dintre Romania si Rusia care de asemenea se va disputa pe Cluj Arena. Pana in prezent Alexandre Ruiz a condus doua partide ale Stejarilor, in 2016 in victoria cu 21-18 pe terenul Spaniei respectiv disputa de anul trecut, Japonia-Romania de asemenea fiind unul dintre asistentii intalnirii Romania-Tonga din 2015.

De pe Cluj Arena, Stejarii se vor deplasa la Buzau unde vor primi replica Belgiei. Aceasta partida va fi condusa de scotianul Sam Grove White. Desi nu a condus, inca, la centru o partida in care sa fie implicati Stejarii sau vreo echipa din Romania s-a aflat in ipostaza de asistent la intalnirile Romania-Rusia din 2016 respectiv Timisoara Saracens-Harlequins din Challenge Cup editia 2016-2017.

Derbyul Rugby Europe Champioship va fi ca de fiecare data confruntarea dintre Romania si Georgia, programata in acest an la Tbilisi. Partida care probabil va decide campioana si castigatoarea trofeului Antimi Ivireanul va fi arbitrata  de francezul Philippe Brousset. Acesta a debutat anul trecut in Challenge Cup si are in palmares cinci partide conduse la centru, practic lipsind dintr-o singura etapa a fazei grupelor.

Programul partidelor Stejarilor si arbitrii care vor oficia:
10.02.2018, Cluj Arena: Romania-Germania
Arbitri: Maxime Burlet- John Catteau, Kevin Sulejmani (toti Belgia)
18.02.2018, Madrid: Spania-Romania
Aribtri: Thomas Charabas-Vivien Praderie, Cedric Legall (toti Franta)
03.03.3018, Cluj Arena: Romania-Rusia
Arbitri: Alexandre Ruiz, Luc Ramos, Pierre-Baptiste Nuchy (toti Franta)
10.03.2018, Buzau: Romania-Belgia
Arbitri: Sam Grove White, Keith Allen, Graeme Orminston (toti Scotia)
18.03.2018, Tbilisi: Georgia-Romania
Arbitri: Pierre Brousset, Ludovic Cayre, Stephane Boyer (toti Franta)

2,326 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response