Valentin Poparlan, despre semifinala cu Heidelberger: „Nemtii au crescut mult in ultima vreme, nu vor fi un adversar usor”

Campioana Romaniei, Timisoara Saracens s-a calificat in semifinalele Continental Shield, competitie ce asigura un loc in sezonul 2018-2019 al Challenge Cup (a doua competitie intercluburi ca valoare din Europa). Banatenii vor intalni pe nemtii de la RK Heidelberger, intr-o dubla mansa programata pe 31 martie/1 aprilie, respectiv 21/22 aprilie. Marcator al unui eseu in mansa retur cu Batumi, Valentin Poparlan a vorbit despre pasul mare facut de banateni spre un loc in Challenge Cup, dar si primul meci din acest an al echipei nationale.

Ce inseamna pentru voi aceasta calificare?
Este un pas important facut pentru obtinerea unui loc in Challenge Cup, cu atat mai mult cu cat am reusit sa urcam in semifinale in urma unei duble victorii cu georgienii de la RC Batumi. Ne bucuram ca am obtinut victorii in cele doua manse, este un lucru care conteaza mult pentru moralul nostru. E important ca am reusit sa ne adaptam la conditiile meteo, am jucat la ei, in Georgia pe un teren greu, a fost frig, apoi meciul de la Cluj, unde am reusit sa ne facem cat de cat jocul.

Cum ti s-au parut cele doua meciuri cu Batumi?
Grele, fizice. Ne asteptam sa fie asa, stiam ca vor fi confruntari puternice, meciul pierdut in fazele grupelor la ei ne-a ambitionat mai mult. Am dorit sa aratam ca acel esec a fost din cauza ca nu ne-am concentrat suficient de mult. Repet, sunt doua victorii importante in fata georgienilor, care sper sa ne ajute ca moral si in ce priveste echipa nationala.

Cum vezi meciul cu Heidelberger?
Greu. Ne-am intalnit cu ei in urma cu doi ani si imi amintesc ca aveau foarte multi jucatori sud-africani in echipa, acum din cate stiu au si un antrenor sud-african. A fost un meci greu, fizic, au un joc rapid, pe tot terenul si alterneaza bine fazele de pe treisferturi cu cele de pe gramada. Imi amintesc ca ne-am impus la ei cu 10-3 si ca ne-au ridicat multe probleme in acel meci. Noi veneam dupa o pauza competitionala destul de lunga, a fost primul meci, am intrat cu greu in planul de joc. Acum dat fiind faptul ca dubla intalnire cu Heidelberger va avea loc la inceputul Campionatului, zic ca nu vor mai fi probleme legate de pregatirea noastra.

Romania va debuta in Rugby Europe Championship cu Germania…
Cred ca toata lumea este constienta ca va fi un meci greu. Nemtii au crescut mult in ultima vreme, in plus anul trecut noi nu am facut un meci prea bun in fata lor, iar aici vor veni cu un singur scop: victoria. Noi trebuie sa fim concentrati, sa respectam planul de joc, sa nu intram in jocul lor, si sa fim total increzatori in sansa noastra. Va fi primul meci din acest sezon, un meci cu o miza imensa si nu avem voie sa facem pasi gresiti pentru ca la finalul acestor partide din Rugby Europe Championship se afla calificarea la Cupa Mondiala din Japonia.

Cum va fi pentru tine revenirea pe Cluj Arena cu echipa Romaniei?
Sunt cateva stadioane in Romania unde ma simt foarte bine: Arcul de Triumf, Cluj Arena, Dan Paltinisanu, Ronat.  Am avut conditii foarte bune cu Timisoara cand am jucat acolo, sunt convins ca va fi la fel cu echipa nationala. Este un public cald in Cluj si imi doresc sa avem cat mai multi iubitori de sport in tribune.

Ai marcat un eseu pe Cluj Arena in meciul cu Batumi. Iti doresti sa repeti acest lucru si pentru echipa nationala?
Normal. Insa nu este important sa marchez eu, important e ca echipa sa castige, sa facem un joc bun si pas cu pas sa ne apropiem de obiectivul nostru, calificarea directa la Cupa Mondiala din Japonia 2019. Imi doresc mult sa fiu sanatos, sa prind o forma buna, sa fiu cat mai mult in teren pentru echipa nationala.

Dupa meciul cu Batumi ati intrat in vacanta. Cum te recuperezi?
Sunt in vacanta o parte din colegi, cei care am fost convocati la echipa nationala ne pregatim. Fiecare jucator a primit un program individual de pregatire de la Olivier Rieg, preparatorul fizic al nationalei, program pe care il urmam zilnic. Nu se pune problema de recuperat, important e sa fim sanatosi si in cea mai buna forma pentru meciurile ce vor urma.

 

In play-off, Timisoara a invins pe Batumi 21-12, respectiv 11-6 in Georgia, in timp ce Heidelberger s-a impus in fata celor de la Calvisano cu 34-29, respectiv 17-13 in Italia.

Cele doua echipe castigatoare din play-off se vor infrunta in semifinale intr-o dubla mansa in aprilie pentru un loc calificativ in Challenge Cup 2018-2019.

Al doilea loc care va asigura calificarea in Challenge Cup va fi decis in urma dublei manse dintre Enisei STM si Krasnii Yar, echipe care evolueaza acest sezon in Challenge Cup.

Cele doua echipe calificate in Challenge Cup vor disputa finala Continental Shield la Bilbao, pe San Mames Stadium, Bilbao urmand sa gazduiasca si finalele Challenge Cup si Champions Cup pe 11-12 mai 2018.

FOTO: Timisoara Saracens Rugby Club Facebook

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile