Saturday 24th August 2019,
Federatia Romana de Rugby

30 de jucatori au fost selectionati pentru meciul cu Germania din Rugby Europe International Championship. Vezi lotul!

26 ianuarie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru a relua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, odata cu inceperea returului Rugby Europe International Championship. Stejarii vor debuta in noul an competitional pe 10 februarie, la Cluj, intr-un meci cu Germania. In vederea disputarii acestei partide antrenorul Lynn Howells a stabilit un lot de 30 de jucatori, din care 17 formeaza pachetul de inaintare si 13 sunt jucatori de treisferturi.

Sezonul 2017-2018, tur si retur, are o insemnatate majora pentru nationala de rugby a Romaniei, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia, din 2019, meciurile avand in acest sens o miza dubla, intrucat vor conta pentru ierarhia competitiei, asigurand in acelasi timp, in functie de locul ocupat, si biletul spre Japonia.

Din jucatorii convocati, cei mai multi provin de la campioana Romaniei, Timsioara Saracens – 9 jucatori, 4 sunt de la Steaua, 4 de la CSM Stiinta Baia Mare, 3 de la CSM Bucuresti si unul de la Dinamo, 8 joaca in Franta si unul in Anglia. De remarcat este revenirea in echipa, dupa trei ani a internationalului Valentin Ursache, De remarcat este revenirea in echipa, dupa trei ani a internationalului Valentin Ursache, care a evoluat pentru Stejari ultima data la Cupa Mondiala din 2015, in meciul cu Italia.

Echipa se va reuni pe 4 februarie la Cluj-Napoca.

„Suntem in fata unui meci foarte important, un meci care va redeschide campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia. Este primul meci al sezonului si stim ca intotdeauna acesta este cel mai greu pentru ca practic ne mentine in cartile calificarii si ne da si moralul pentru meciurile care vor urma. Echipa se reuneste in formula completa dupa mai bine de doua luni si practic avem trei zile sa pregatim partida cu Germania. Presiunea este destul de mare pentru ca anul trecut a fost acea infrangere in fata Germaniei iar acum trebuie sa jucam intr-asa fel incat sa aratam ca ceea ce s-a intamplat acolo a fost de fapt o greseala. In plus, miza calificarii la Cupa Mondiala este uriasa, nu avem voie sa facem pasi gresiti pentru ca ne vom ingreuna situatia. Avem o echipa cu jucatori experiementati, jucatori ce au participat la Cupa Mondiala si am incredere ca vor stii sa gestioneze atat presiunea partidei cat si supramotivatia. Dorim sa facem un meci bun cu Germania, sa obtinem o victorie frumoasa, sa facem totul pas cu pas.”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Lotul convocat pentru meciul cu Germania:

PILIERI: Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Timisoara Saracens), Mihaita Lazar (Castres), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Sale Sharks)
TALONEURI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Florin Bardasu (Baia Mare), Marian Capatana (Timisoara Saracens)
LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Marius Antonescu (Colomiers), Valentin Ursache (Oyonnax), Valentin Poparlan (Timisoara Saracens)
LINIA A TREIA: Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers), Stelian Burcea (CSM Bucuresti), Alin Coste (Carcasonne), Andrei Gorcioaia (Massy)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)
MIJLOCASI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua),
CENTRI: Jack Umaga (Timisoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare)
ARIPI: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), Stephen Shannan (Timisoara Saracens)
FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Marius Simionescu (Timisoara Saracens)
STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor inaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

 

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2018:
10 februarie, Cluj
Romania – Germania, ora 16:00

18 februarie, Madrid
Spania – Romania, ora 13:45

3 martie, Cluj
Romania – Rusia, ora 16:00

10 martie, Buzau
Romania – Belgia, ora 13:00

18 martie, Tbilisi
Georgia – Romania, ora 11:05

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– daca ocupa primul loc in Cupa Europeana a Natiunilor 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations, Samoa

 

 

1,917 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Kiroshi 26 ianuarie 2018 at 15:20

  In sfarsit mergem si noi cu un lot serios in REC! Sper ca impotriva Georgiei com avea cea mai buna formula posibila(sa il avem si pe Antonescu, de exemplu)

 2. Nick 26 ianuarie 2018 at 21:17

  @Kiroshi

  Un lot serios! Dar ce, pana acum nu a fost asa ?! E serios ca acum V. Ursache si-a adus aminte ca candva era Oaks !?

  Venirea lui V. Ursache acum e total neoportună, nici benefică … inlatura alti tineri sau noi veniti la nationala cu 1-2 selecții si au aratat ca isi merita locul in echipa, fie roman, fie naturalizat.
  Doar pt. ca e V. Ursache trebuie sa ne facem ca nu vedem re-venirea lui total nepotrivită. Dupa ce timp de mai bine de 2 1/2 – 3 ani ne-am rugat de el sa vina … Nu a venit! doar pt. ca mai e un an si ceva pana la RWC 2019 trebuie sa-i oferim ceva ce nu e corect, moral d.p.v sportiv. FRR sper ca nu iti faci planuri de a-l dulce in Japan ?!

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 3. jazz 26 ianuarie 2018 at 22:56

  In bocca al lupo per la Romania; sarà un Campionato Europeo abbastanza duro; credo che riuscirà a qualificarsi per il prossimo campionato mondiale.

 4. Tudor 3 februarie 2018 at 20:17

  Nu mai e Marius Tincu antrenor înaintare?

Leave A Response