Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Doi debutanti in lotul Georgiei pentru Rugby Europe International Championship 2018

30 ianuarie 2018 RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Calificata deja la Cupa Mondiala din 2019, Georgia pregateste startul in editia 2018 a Rugby Europe Championship cu un lot format din 36 de jucatori, Lelos urmand sa intalneasca in ordine Belgia, Germania, Spania, Rusia iar in marele derby, la Tbilisi, pe Stejari intr-o disputa care probabil ca si in editiile anterioare va stabili castigatoarea competitiei.

Asa cum declara antrenorul neozeelandez Milton Haig, incepand de acum echipa nationala a Georgiei are la dispozitie 12 luni decisive in vederea pregatirii campaniei de la Cupa Mondiala din 2019, iar elevii sai trebuie sa constientizeze faptul ca vor fi urmariti foarte atent la toate partidele care vor urma. Chiar daca tehnicianul georgienilor nu s-a exprimat in privinta obiectivului in Rugby Europe Championship cu siguranta Lelos vor dori sa castige trofeul pus in joc.

Desigur majoritatea componentilor lotului provin de la echipe care evolueaza in Franta, dar si in Tara Galilor, Anglia sau Rusia la cele doua participante in European Rugby Challenge Cup, Yenisey si Krasny Yar. Batumi, fosta adversara a Timisoarei Saracens are si ea doi jucatori convocati, linia a treia, Giorgi Tkhilaishvili si uvertura, Lasha Khmaladze.

Desi partidele din Rugby Europe Championship sunt o oportunitate pentru Georgia de a testa cat mai multi jucatori, mai ales in lipsa mizei calificarii la Cupa Mondiala, totusi Milton Haig a decis ca numai doi debutanti sa faca parte din lotul largit. Ambii sunt jucatori de linia a treia, Mikheil Gachechiladze cu cinci prezente in Challenge Cup alaturi de Yenisey, respectiv Guram Shengelia din competitia interna.

Cei mai experimentati componenti ai lotului sunt Merab Kvirikashvili (108 selectii), Davit Kacharava (104 selectii), Lasha Malaghuradze (79 selectii), credit primind si unii jucatori care desi nu au inca la activ prea multe prezente in echipa nationala s-au remarcat in ultimul timp precum Soso Matiashvili de la Yenisey, autor a nu mai putin de 34 de puncte in partida cu Canada din toamna anului trecut.

Stejarii vor evolua impotriva Georgiei pe 18 martie 2018, partida care va fi gazduita de Dinamo Arena si in care echipa noastra va trebui sa-si apere titlul de campioana si Cupa Antim Ivireanul cucerite anul trecut.

Lotul Georgiei se prezinta astfel:
Pilieri: Mikheil Nariashvili(Montpellier), Kakha Asieshvili(Brive), Zurab Zhvania(Stade Francais), Tornike Mataradze(Lyon), Levan Chilachava(Toulon), Anton Peikrishvili(Cardiff Blues), Lasha Tabidze(Bordeaux)
Taloneri: Shalva Mamukashvili(Lokomotive), Badri Alkhazashvili(Toulon), Giorgi Chkoidze(Jiki Gori)
Linia a doua: Giorgi Nemsadze (Bristol), Kote Mikautadze (Montpellier), Nodar Cheishvili (Chambery)
Linia a treia: Vito Kolelishvili (Clermont), Giorgi Tkhilaishvili (Batumi), Lasha Lomidze (London Irish), Otar Giorgadze (Clermont), Giorgi Tsutskiridze(Aurillac), Mikheil Gachechiladze(Yenisey), Guram Shengelia (Jiki Gori)
Mijlocasi la gramada: Gela Aprasidze (Montpellier), Vasil Lobzhanidze (Brive), Giorgi Begadze (Lokomotive)
Mijlocasi la deschidere: Revaz Jinchvelashvili  (Armazi), Lasha Khmaladze (Batumi), Lasha Malghuradze (Krasny Yar)
Centri: Giorgi Kveseladze (Armazi), Giorgi Koshadze (Rustavi), Merab Sharikadze (Aurillac), Davit Kacharava (Yenisey)
Aripi: Anzor Sitchinava (Academia), Soso Matiashvili (Krasny Yar), Giorgi Pruidze (Krasny Yar), Sandro Todua (Lelo Saracens)
Fundasi: Beka Tsiklauri (Lokomotive), Merab Kvirikashvili (Lelo Saracens)

FOTO: Georgian Rugby Facebook

1,610 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response