Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

30 de jucatori convocati in lotul Spaniei pentru debutul in REIC 2018

1 februarie 2018 Rugby Europe Championship

In lupta pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019, partida dintre Spania si Romania, programata in etapa secunda a Rugby Europe International Championship editia 2018, ar putea fi decisiva. In vederea confruntarii cu Stejarii, dar si a meciului cu Rusia, Santiago Santos antrenorul leilor a convocat un lot format din 30 de jucatori.

Cum Georgia are deja asigurata prezenta la Cupa Mondiala din 2019, duelul pentru calificarea directa, evitandu-se astfel barajul cu Samoa, respectiv faza recalificarilor, se va da intre Romania si Spania, Stejarii avand dupa sezonul 2017 al Rugby Europe International Championship un avantaj de doua puncte in clasament. Partida va avea loc pe 18 februarie la Madrid.

Inainte de confruntarea cu Stejarii, Los Leones se vor deplasa in Rusia unde vor avea parte de o alta disputa dificila, in conditiile in care cu un succes, ursii ar ramane in carti pentru calificarea la Cupa Mondiala. In aceste conditii antrenorul Santiago Santos a anuntat un lot de jucatori experimentati cu evolutii apreciate in diferite esaloane valorice ale campionatului din Hexagon.

Cel mai selectionat jucator din lotul ibericilor este capitanul Jaime Nava (74 de prezente in tricoul leilor), in timp ce singurul debut posibil este cel al lui Christopher Ruiz care, desi a ajuns la varsta de 33 de ani, are in cartea sa de vizita evolutii la echipe precum Narbonne, Oyonnax iar in prezent Perpignan, la nivel de Pro D2 acesta adunand 155 de partide si 1514 puncte marcate.

Fata de echipa care a evoluat anul trecut la Bucuresti, cand Stejarii s-au impus cu rezultatul de 13-3, vor absenta Inaki Villanueva, Jodi Jorba sau Thibaut Alvarez, in schimb Santiago Santos se va baza in continuare pe Bradley Linklater principalul transformer al echipei si veteranii de pe pachetul de inaintare precum Benat Auzqui, Juan Anaya, Jonathan Garcia ori Kalo Kalo Gavidi.

Lotul Spaniei se prezinta astfel:
Pilieri: Fernando Martin Lopez (Ordizia), Benat Auzqui (Grenoble), Jesus Moreno(Provence Rugby), Jonathan Garcia(Nevers)
Taloneri: Juan Anaya(Alcobenas), Marco Pinto Ferrer(Beziers)
Linia a doua: Victor Sanchez Borrego(El Salvador), Mathew Foulds(El Salvador), Kalo Kalo Gavidi(VRAC), Anibal Bonan(Bagnerais), David Barrera (Bourg en Bresse)
Linia a treia: Jaime Nava (Alcobenas), Gautier Gibouin (Nevers), Lucas Guillaume (Narbonne), Thibaut Visensang (Tyrosse), Pierre Barthere (Rouen)
Mijlocasi la gramada: Sebastien Rouet(Narbonne), Guillaume Rouet(Bayonne)
Mijlocasi la deschidere: Alvar Gimeno(VRAC), Daniel Snee(Havelock Noth), Mathieu Belie(Nevers)
Centri: Fabien Perrin(Bourg en Bresse), Charlie Malie(Pau), Cristopher Ruiz(Perpignan)
Aripi: Ignacio Contardi(Niort), Federico Casteglioni (VRAC), Javier Carrion (CR La Villa), Julen Goia (Ordizia), Sebastien Ascarat (Montauban)
Fundasi: Bradley Linklater (Alcobenas)

 

 

2,944 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response