Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Uruguay, la un pas de Cupa Mondiala din 2019

1 februarie 2018 INTERNATIONAL

In acest an primele echipe care au intrat in lupta calificarii la Cupa Mondiala din 2019 au fost Canada si Uruguay, prima mansa a Play-Off-ului din zona americana disputandu-se deja la Vancouver, unde oarecum surprinzator Los Teros s-au impus iar sambata pot da marea lovitura atunci cand este programata partida revansa.

Daca in faza calificarilor la Cupa Mondiala din editiile trecute Canada reusea sa se impuna in fata Statelor Unite si sa-si asigure prezenta la turneul final, de acesta data aflati intr-un vizibil recul purtatorii frunzei de artar au fost depasiti de americani si astfel se vad nevoiti a disputa un baraj in dubla mansa impotriva celor din Uruguay.

Los Teros, cu rezultate bune inregistrate in ultima vreme sub comanda argentinianului Esteban Meneses, aflati cu trei pozitii deasupra canadienilor in clasamentul Wolrd Rugby s-au deplasat la Vancouver pentru prima mansa a barajului din Zona America si au produs surpriza impunandu-se pentru prima data in istorie pe terenul  canadienilor.

Desi trupa lui Kingsley Jones i-a avut in component pe Taylor Paris, DTH Van der Merwe, Tyler Ardron, Connor Braid sau Phil Mack, uruguayenii si-au jucat sansa cu multa daruire raportul eseurilor fiind de 5-4 in favoarea acestora, unul dintre acestea avandu-l ca autor pe capitanul lui Castres, Rodrigo Capo Ortega. Rezultatul final a fost de 38-29, dar diferenta putea fi mai mare daca Felipe Berchesi nu rata patru din cele zece tentative de tinta avute la dispozitie.

Sambata, 3 februarie 2018,  este programata mansa retur, care va avea loc pe Estadio Charrua din Montevideo, Uruguay fiind la un pas de calificarea pentru a patra oara la turneul final al Cupei Mondiale. Invingatoarea se califica direct la Cupa Mondiala din 2019, in timp ce invinsa va continua tentativa de a ajunge in Japonia, in faza recalificarilor.

FOTO: Erich Eichhorn / URU

 

 

2,332 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response