Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rusia si Spania in lupta directa pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019

7 februarie 2018 RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Sambata sunt programate sa se dispute partidele din prima etapa a Rugby Europe International Championship, alaturi de disputa care ne intereseaza in mod direct, Romania-Germania, vor mai avea loc alte doua intalniri, Rusia- Spania, care conteaza si pentru calificarea la Cupa Mondiala, respectiv Georgia-Belgia.

Dupa ce in editia trecuta Spania a devansat Rusia, in clasamentul final, gratie si victoriei obtinute la Madrid, rezultat 16-6, de acesta data cele doua echipe se vor intalni la Krasnodar, acolo unde Los Leones s-au impus o sigura data in istoria confruntarilor directe cu ursii, 38-22 in 2002, palmaresul general fiind favorabil rusilor cu 16 victorii in 20 de partide disputate.

Rusia se afla pe locul 19 in clasamentul World Rugby si devanseaza cu o pozitie Spania, rezultatul partidei fiind extrem de important mai ales in vederea calificarii la Cupa Mondiala din 2019. In urma rezultatelor inregistrate anul trecut Spania a acumulat 13 puncte, iar Rusia 9 puncte, invingatoarea urmand sa ramana in lupta directa cu Stejarii pentru un loc la turneul final al Cupei Mondiale care va avea loc in Japonia.

Ca si in anii anteriori Alexander Pervukhin va miza pe jucatorii provenind de la Yenisey si Krasny Yar, care au experinta partidelor din European Rugby Challenge Cup in timp ce Santiago Santos va da credit atat veteranilor de pe inaintare, sau principalului marcator de puncte Bardley Linklater, cat si celor care au avut evolutii interesante in diferite esaloane valorice din Franta.

Fara presiunea luptei de calificare la Cupa Mondiala, Georgia isi propune sa faca spectacol in fata Belgiei pe care a invins-o in toate cele trei partide directe disputate anterior. Mai mult insa, Lelos au ca obiectiv cucerirea trofeului pus in joc pentru cei trimisi in teren miza fiind si cea de a ramane in vizorul lui Milton Haig atunci cand se va definitiva lotul deplasat in Japonia.

Fara a lua in calcul Georgia, echipa cea mai bine clasata se va califica direct la Cupa Mondiala din 2019, in timp ce urmatoarea va sustine o partida de baraj cu Portugalia, invingatoarea acestei dispute urmand apoi sa intalneasca Samoa in dubla mansa pentru un loc la competitia de elita la nivel mondial.

 

Programul primei etape din Rugby Europe International Championship:
10.02.2018, Cluj Arena: Romania-Germania (ora 16:00)
10.02.2018, AIA Arena, Kutaisi: Georgia-Belgia (ora 13:00)
10.02.2018, Stadion Kuban, Krasnodar: Rusia-Spania (ora 14:00)

FOTO: Federacion Espanola de Rugby Facebook

2,398 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response