Thursday 13th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rusia – Belgia si Germania – Georgia in etapa a 2-a din Rugby Europe International Championship

16 februarie 2018 Rugby Europe Championship

O noua etapa se va disputa in cadrul Rugby Europe International Championship, cea cu numarul doi, in care alaturi de derbyul dintre Spania si Romania, in lupta directa pentru calificarea la Cupa Mondiala, mai sunt programate intalnirile Germania-Georgia si Rusia-Belgia.

La Offenbach, Germania primeste vizita Georgiei, doua echipe care s-au intalnit pana in prezent de sase ori, prima partida avand loc in 1995. De fiecare data victoria a revenit georgienilor care s-au impus la diferente considerabile, anul trecut la Rustavi rezultatul fiind de 50-6, cu opt eseuri ale elevilor lui Milton Haig fata de doua lovituri de pedeapsa concretizate de Raynor Parkinson.

Nici de aceasta data nemtii nu vor avea un joc mai usor, mai ales dupa infrangerea suferita in fata Stejarilor si absenta jucatorilor de la Heidelberg RK. Mai mult, Georgia s-a pregatit la Londra alaturi de echipa nationala a Angliei, Eddie Jones dorind sa testeze inaintarea trandafirilor prin antrenamente comune cu Lelos pe care-i considera ca avand cel mai bun pachet de inaintare.

Invinsa de Spania la Krasnodar, Rusia practic si-a diminuat sansele de a ajunge la Cupa Mondiala, doar jocul rezultatelor mai putand ajuta ursii sa prinda un loc la barajul cu Portugalia. Tot la Krasnodar, trupa lui Alexander Pervukhin va intalni in aceasta etapa Belgia, divolii negri fiind singura echipa care nu a marcat puncte in runda inaugural.

Rusia nu va putea conta pe Vladimir Pozderov care s-a accidentat, in timp ce Guillaume Ajac, antrenorul belgienilor i-a rechemat in lot pe experimentatii Julien Berger, Alexis Cuffolo, Thomas De Molder si Sebastien Guns, renuntand la alti sase jucatori care nu au dat satisfactie contra Georgiei, desigur obiectivul echipei fiind evitarea retrogradarii.

Programul meciurilor:
17.02.2018, Sparda-Bank-Hessen-Stadion, Offenbach: Germania-Georgia (ora 14:00)
17.02.2018, Kuban Stadium, Krasnodar: Rusia-Belgia (ora 15:30)
18.02.2018, Estadio Nacional Complutense, Madrid: Spania-Romania (ora 13:45)

FOTO: Georgian Rugby Facebook

2,775 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response