Thursday 20th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Catalin Fercu, al doilea centurion dintre Stejari

17 februarie 2018 First XV

Partida dintre Spania si Romania din 18 februarie, din etapa a 2-a contand pentru Rugby Europe International Championship, criteriu de calificare la Cupa Mondiala din Spania, va aduce selectia cu numarul 100  fundasului Stejarilor, Catalin Fercu, acesta fiind in acest moment cel mai eficient marcator de eseuri dintre jucatorii aflati in activitate.

Practic primul XV anuntat de antrenorul Lynn Howells pentru partida decisiva cu Spania, in lupta calificarii la Cupa Mondiala, va suferi o singura modificare fata de meciul cu Germania, Stephen Shennan urmand sa inceapa ca titular in locul lui Ionut Dumitru, in timp ce pe banca de rezerve se vor afla Marian Capatana si Valentin Poparlan, care-i vor inlocui pe Florin Bardasu si Alin Coste.

Linia intai, ca si impotriva Germaniei va fi compusa din Mihaita Lazar, Andrei Radoi si Andrei Ursache, titulari pentru a cincea ora in aceasta formula. Mihaita Lazar va bifa la Madrid selectia cu numarul 60, el fiind la a opta partida in tricoul cu frunza de stejar pe piept impotriva Spaniei, in timp ce Andrei Radoi va avea sansa sa-i infrunte a noua oara pe Los Leones.

Johannes Van Heerden-Marius Antonescu ramane cuplul din linia a doua , a 11-a oara impreuna in echipa de start. Neschimbata va fi si linia a treia cu Valentin Ursache si Mihai Macovei flankeri, iar Stelian Burcea inchizator, Valentin Ursache ajungand la a 65-a selectie in echipa nationala. Dintre cei enumerati de cel mai multe ori impotriva Spaniei a evoluat capitanul Mihai Macovei, sapte partide, el urmand sa fie a 42-a oara capitanul Stejarilor.

Pentru a 11-a oara vor forma tandemul de mijlocasi, Florin Surugiu si Florin Vlaicu. Impotriva leilor iberici Florin Vlaicu a jucat de 10 ori si a marcat 126 de puncte, uvertura echipei noastre continuandu-si tentativa de a ajunge la 900 de puncte inscrise pentru Stejari. Cu patru eseuri marcate Germaniei, Sione Fakaosilea si Paula Kinikinilau vor primi credit in privinta tricourilor cu numerele 12, respectiv 13.

Autor au unui eseu in urma unei actiuni de efect, contra Germaniei, Stephen Shennan va fi titular de aceasta data in timp ce Ionut Dumitru daca va intra din postura de rezerva isi va trece in cont selectia cu numarul 30. Titular pe postul de aripa va fi de asemenea Tangimana Fonovai care a marcat primul eseu contra Japoniei si a continuat cu duble contra canadienilor si nemtilor.

A debutat in echipa nationala in 2005, intr-o partida test, Romania-Canada, iar acum Catalin Fercu se pregateste sa intre pe teren pentru a 100-a oara in tricoul echipei nationale. Dupa Florin Vlaicu, Catalin Fercu va fi al doilea centurion dintre Stejari, el adunand 12 partide contra Spaniei si cinci esuri marcate dintr-un total de 32 in toate partidele disputate sub tricolor.

Stejarii vor aborda partida cu Spania in urmatoarea componenta:
1.Mihaita Lazar(Castres), 2.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 3.Andrei Ursache(Caracassonne), 4.Johan Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Valentin Ursache (Oyonnax), 7.Mihai Macovei(Colomiers) (C),8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 11.Stephen Shennan(Timisoara Saracens), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Marian Capatana(Timisoara Saracens), 17.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 18.Alexandru Tarus (Sale Sharks), 19.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 20.Andrei Gorcioaia (Massy), 21.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 22.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 23.Jack Umaga(Timisoara Saracens)

FOTO: © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

2,852 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response