Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Sapte arbitri noi la Iasi, absolventi ai cursului World Rugby Level 1

20 februarie 2018 INTERN

Federatia Romana de Rugby prin Comisia Centrala de Arbitri (CCA) a continuat seria actiunilor de formare si perfectionare a arbitrilor. Astfel, in weekendul trecut, la Iasi au avut loc doua astfel de actiuni, un curs World Rugby level 1 pentru arbitri si un stagiu regional cu cei care deja oficiaza in meciuri din judetele Iasi, Suceava si Vaslui.

Cursul World Rugby Level 1 a fost sustinut de Vlad Iordachescu si Gabriela Surmei Balan Gabriela, ambii educatori World Rugby. Acesta a cuprins o parte teoretica si una practica. Cei 7 cursanti care au fost instruiti in regulile arbitrajului au fost: Dimitriu Romica, Onica Gigi, Ciuciudau Gheorghita, Popa Gabriel, Sandu Ionuț, Găină Andrei, Michiduţă Sergiu.

„Si anul acesta am reusit sa facem o clasa de 7 arbitri care au absolvit cursul de level 1. Sunt o generatie buna din care speram ca cel putin unul dintre ei sa ajunga la nivel de SuperLiga CEC Bank. Ne propunem ca pe viitor sa pastram traditia si sa avem noi arbitri la fiecare inceput de an.”, a declarat Emanuel Gorodea, responsabil Comisia Centrala a Arbitrilor, zona Moldova Nord.

Tot pe zona de formare si perfectionare a arbitrilor a avut loc un curs si la Galati, la Colegiul Tehnic Traian Vuia sustinut de catre Vlad Iordachescu.

2,483 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response