Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lotul Romaniei pentru meciul cu Belgia! Chirica, Cobden, Neagu si Dumani se alatura Stejarilor

5 martie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei continua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, Stejarii urmand ca sambata, 10 martie, sa intalneasca la Buzau, Belgia. Pentru aceasta partida, a patra din Rugby Europe International Championship 2018, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucatori, din care 17 formeaza pachetul de inaintare si 14 sunt jucatori de treisferturi.

Fata de lotul care a pregatit meciul cu Rusia, sunt cateva modificari, alaturandu-se Stejarilor Cristi Chirica, Jack Cobden, Robert Neagu si Dumani Siphosethu Mtya, in timp ce Marius Antonescu, Stephen Shennan si Vlad Nistor au fost lasati la echipele de club.

Din jucatorii convocati, cei mai multi provin de la campioana Romaniei, 8 de la Timisioara Saracens, 7 sunt de la Steaua, 5 de la CSM Stiinta Baia Mare, 5 de la CSM Bucuresti si 1 de la Dinamo, 4 joaca in Franta si unul in Anglia.

“Meciul cu Belgia este urmatorul pas in campania de calificare la Cupa Mondiala. Trebuie sa ne respectam adversarul si sa fim concentrati 100% pentru aceasta partida. Este important ca dupa victoria cu Rusia moralul baietilor a crescut, dorim ca de la meci la meci sa crestem ca joc. Va fi o saptamana intensa de pregatire, obiectivul acestei partide fiind victoria cu bonusul ofensiv”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei

Lotul care pregateste meciul cu Belgia:

PILIERI: Ionel Badiu (Timisoara Saracens), Mihaita Lazar (Castres), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Sale Sharks), Alexandru Gordas (CSA Steaua)
TALONEURI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare), Marian Capatana (Timisoara Saracens)
LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (CSM Bucuresti), Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92), Dumani Siphosethu Mtya (Stiinta Baia Mare)
LINIA A TREIA: Stelian Burcea (CSM Bucuresti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua), Cristi Chirica (Stiinta Baia Mare), Razvan Ilisescu (Blagnac)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)
MIJLOCASI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)
CENTRI: Jack Umaga (Timisoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare)
ARIPI: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens),Jack Cobden (CSM Bucuresti), Robert Neagu (CSA Steaua)
FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor inaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

 

5,716 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. uvertura 5 martie 2018 at 19:45

    O victorie care nu conteaza: Belgia va retrograda, si rezultatele ei vor fi eliminate din tintarul calificarii la mondiale. Urmează Georgia, care va castiga cu cel putin 30 de puncte diferenta!

  2. Floare 6 martie 2018 at 12:52

    Pe vremea lui Ceausescu am fost mai buni ca acum, de acord? În schimb, acum avem deja jumatate de echipa ne-români. Concluzia: ajuta într-adevar, sa înlocuiesti românii din atac cu papuasi etc? Dupa desele “înainte” comise de ei, nu-s mai buni ca românii.
    Va mirati ca stadionul e din ce în ce mai gol? Poate din cauza ca noi suporterii ne identificam din ce în ce mai putin cu asa Stejari.
    Dati o sansa românilor la nationala! Poate asa mai saltam putin si biata “Superliga”…

Leave A Response