Thursday 13th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Editia a doua a Festivalului de Rugby “Mitrea Cristache” va avea loc pe 1 aprilie, pe terenul de la Stadionul Arcul de Triumf

6 martie 2018 MINI-RUGBY

ACS Soimii organizeaza duminica, 1 aprilie, editia a doua a Festivalului de rugby “Mitrea Cristache”, eveniment organizat in memoria fostului jucator si antrenor de rugby, care a format generatii intregi de copii. Competitia de mini-rugby va avea loc pe terenul de la Stadionul Arcul de Triumf, intre orele 10-15.

Festivalul de mini-rugby se va organiza anual, pentru echipe de U8, U10, U12, U14 si Old Boys si are ca scop impartasirea valorilor cu care fostii elevi ai lui Mitrea Cristache au fost educati.

Cristache Mitrea a fost unul dintre oamenii dedicati sportului cu balonul oval. Jucator de rugby la Grivita la juniori, antrenor de copii si juniori la Gr SC CFR Buzau si CSS Triumf Bucuresti unde a descoperit, initiat si indrumat sportivi care aveau sa ajunga mai apoi in echipele nationale de juniori si seniori: Gheorghe Ion, Tudor Constantin, Dumitru Marian, Ionescu Viorel.

Cristache Mitrea s-a nascut la 27 februarie 1949, in Bucuresti, iar la sase ani incepea sa mearga la primele antrenamente de rugby, la echipa de copii a Rapidului. De aici a fost promovat la echipele de juniori ale Grivitei, avandu-i ca antrenori pe Milica Constantin, Titi Cocor sau Tudor George –Ahoe. A practicat si atletism, specializarea sa fiind in probele de aruncari – greutate, disc si sulita.

Odata cu intrarea la Institutul de Educatie Fizica si Sport Bucuresti, acesta a ales rugbyul, incepand sa joace si in echipa Institului, specializandu-se pe postul de linia a II-a si avandu-l ca antrenor pe Rene Chiriac. In ce priveste senioratul, acesta a evoluat la Contactoare Buzau, ca dupa cutremurul din 1977 sa devina antrenor la CSS “Triumf” Bucuresti.

Incepand cu anul 1986, acesta ocupa functia de secretar general al Federatiei Romane de Rugby (1986-1990), devenind si membru in Biroul Federal, unde va ramane pana in 2004. Timp de cativa ani ocupa functia de sef de serviciu in Ministerul Sportului, dar si pe cea de secretar general al Federatiei Romane de Patinaj.

Rugby-ul ramane insa marea lui pasiune si in 2001 infiinteza Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti, care inregistreaza rezultate remarcabile pana in 2005, cand acesta este inlocuit in functia de presedinte. In 2013, pe cand ocupa functia de inspector de specialitate in MTS, este nevoit sa se pensioneze pe caz de boala.

Cei doi fii ai lui, Daniel si Stefan, au imbratisat pasiunea tatalui pentru rugby, Daniel fiind Regional Training Manager la World Rugby si Rugby Europe, iar Stefan lucreaza in cadrul Departamentului Competitii la Federatia Romana de Rugby.

2,396 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response