Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Inca un pas pentru inceperea modernizarii Stadionului “Arcul de Triumf”

7 martie 2018 INTERN

In sedinta de Guvern de astazi, 7 martie 2018, Guvernul va aproba indicatorii tehnici pentru doua dintre stadionele pe care ar trebui să aiba loc meciuri si antrenamente cu ocazia Campionatului European de fotbal din 2020, Stadionul National de rugby Arcul de Triumf si Stadionul Steaua.

Cele doua arene, alaturi de Rapid si Dinamo, sunt cele patru stadioane pe care Romania le va pune la dispozitie echipelor participante la competitia continentala.

“Astazi vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investitii Stadionul Steaua şi Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Natională de Investitii. Acest act normativ este necesar intrucat cele doua stadioane au fost declarate, alaturi de Dinamo şi Rapid, stadioane de interes public si de importanta nationala pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, a declarat premierul Viorica Dancila inaintea sedintei de Guvern.

Ea a precizat ca Stadionul National Arcul de Triumf va avea o capacitate totala de 8.100 de locuri pentru spectatori si o suprafata desfasurata de 17.126 metri patrati.

“Durata de realizare a obiectivului este de 23 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 126, 41 milioane de lei. Finanţarea este asigurata (…) de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Tineretului şi Sportului”, a declarat premierul Viorica Dăncilă in cadrul sedintei de Guvern.

Lucrarile presupun consolidarea si reabilitarea vestiarelor, refacerea salii de antrenament, a spatiilor de cazare si cantonament pentru sportivi, amenajarea spatiilor exterioare si a unui parking subteran, a centrului de ingrijire a sportivilor, gradene si refacerea terenului principal de joc.

De asemenea, ea a declarat ca Stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori şi o suprafaţă desfăşurată de 70.000 de metri pătraţi, durata de realizare a obiectivului fiind de 25 de luni, iar valoarea totală a investitiilor este de 301,77 milioane de lei.

4,162 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

 1. Nick 8 martie 2018 at 15:24

  FRR este mult prea putin. Foarte putin! Capacitatea trebuia sa fie de min. 10.000 de locuri.

  Trebuie sa gandim si in perspectiva. Rugby-ul romanesc se va dezvolta, va cunoaste o evolutie in crestere a fanilor. Daca nu se doreste sa se inteleaga … ce poti sa faci ?!

  Vor veni multi sa-mi spuna ca rugby-ul nu poate sa aduca mai multi fani la stadion … Oare chiar asa o fi ?! Ma indoiesc. Oaks are o problema cu meciurile organizate in lina iarna, februarie … ori unde s-ar juca mai multi de 1-2.000 de fani nu vin pe stadion la -4 , -6 grade C daca mai e si vant … ala esti, fie pe Cluj Arena, fie la Iasi, fie la Buzau … fie oriunde, chiar si pe Arcul de Triumf.

  Arcul de Triumf ar fi meritat, Oaks si fani sai ar fi meritat un stadion de minim 10.000 de locuri.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response