Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Thomas Lièvremont,antrenor al jocului in tusa:”Mi-a placut atitudinea jucatorilor romani,cum au reactionat la ce le-am cerut”

7 martie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei continua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, urmand sa intalneasca sambata, 10 martie 2018, la Buzau, in cea de-a patra etapa a Rugby Europe Championship, Belgia. Pentru pregatirea meciurilor cu Rusia si Belgia, Stejarii au beneficiat de ajutorul lui Thomas Lièvremont, antrenor – specialist venit sa ajute echipa in ce priveste marginea, unul dintre momentele fixe importante ale jocului.

Cum este colaborarea cu Stejarii?
Pentru mine, interactiunea si lucrul cu jucatorii romani, cu echipa Romaniei reprezinta o experienta buna, nu stiam ce puteam gasi aici, pentru ca este prima oara cand am venit in Romania, nu stiam cum sunt jucatorii, ce calitati au. A fost o experienta buna din ambele perspective, atat a relatiei cu jucatorii, cat si cu cea a staff-ului tehnic. Mi-a placut atitudinea jucatorilor si felul in care au reactionat la ceea ce le-am cerut. Am simtit ca este mult entuziasm in pregatire, jucatorii sunt dornici sa afle si sa antreneze lucruri noi, ceea ce e normal pana la urma la o echipa nationala. Am intalnit jucatori cu un profil puternic, agresivi ca joc, care au insa unele probleme in ce priveste tehnica individuala, dar compenseaza mult prin dorinta si motivatia pe care o au, muncesc mult.

Au fost deschisi jucatorii la indicatiile pe care le-ai dat?
In primul rand, am cunoscut o echipa a Romaniei intr-un moment destul de delicat, care a venit dupa o saptamana complicata, dupa un meci pierdut in Spania, o echipa careia ii lipsea increderea, asupra carei era presiune foarte mare. In ciuda acestor lucruri care in mod normal influenteaza pregatirea, am avut antrenamente bune. M-am bucurat ca jucatorii au fost foarte deschisi si foarte receptivi la ceea ce le-am propus. Rolul meu de antrenor este sa comunic mult cu jucatorii, sa fie un schimb de informatii, sa ne ascultam unii pe altii. Am incercat sa vad ce lipsuri au, unde au dificultati, unde se poate creste tehnic. Cel mai important cand lucrezi cu jucatorii este sa incerci sa le redai increderea in ei, sa le spui ca pot face foarte bine ceea ce au de facut, ca pot avea succes in meciul care urmeaza. Toata saptamana meciului cu Rusia am incercat sa lucrez cu ei pe aceste detalii, sa crestem mult increderea. Unele lucruri au iesit bine in meciul cu Rusia, altele nu, este important ca acest meci ne-a oferit certitudinea ca ceea ce am facut este bine.

Ce crezi ca lipseste Romaniei pentru a avea o mai buna eficienta in tusa?
In primul rand, o tehnica individuala mai buna. Sunt lucruri care pot face diferenta intr-un meci, de la pozitia picioarelor celor care sustin prinzatorii, unghiul corpului celui care prinde in tusa, felul in care prinzatorul coboara cu balonul pentru a-si pune echipa cat mai rapid in atac, la pozitia bratelor, sunt multe detalii care tin de aceasta tehnica. Jucatorii romani compenseaza unele lipsuri prin dorinta de a da totul, prin faptul ca asculta, sunt receptivi la ceea ce le ceri si isi dau silinta.

Ce obiective ti-ai propus pentru aceasta colaborare cu Stejarii?
Sa ii ajut sa creasca individual sub tot ce implica tusa: tehnic, reactii, dar si colectiv, tusa per ansamblu. In cele cateva zile, minute mai bine zis, pentru ca nu a fost prea mult timp in care am lucrat doar dedicat pe tuse, am incercat, incerc sa ii ajut pe jucatori sa aiba o eficienta mai buna in meci. De asemenea, incerc sa creez un sistem simplu care sa ii faca sa progreseze cat mai repede.

 

 

 

 

2,744 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response