Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Belgia continua cursa pentru evitarea retrogradarii. Vezi echipa pentru meciul cu Romania!

Revenita anul trecut in primul esalon al competitiilor organizate de Rugby Europe, Belgia si-a fixat ca singur obiectiv real, posibil de atins, evitarea retrogradarii alaturi de construirea unei echipe care sa poata lupta cu sanse reale la o eventuala calificare la Cupa Mondiala din 2023, sub comanda antrenorului Guillaume Ajac.

Prezenta in primul esalon valoric al Rugby Europe in sezonul 2013-2014, Belgia nu a rezistat si cu o singura remiza, pe propriul teren cu Spania, in cele zece partide disputate, s-a vazut nevoita sa reia lupta cu natiuni precum Moldova, Ucraina, Olanda sau Polonia pentru a reveni in elita, diavolii negri impunandu-se fara mari emotii cu un total de noua succese dintre care patru cu punct bonus ofensiv.

Anul trecut trupa lui Guillaume Ajac, un antrenor trecut si pe la echipa din Top 14, Lyon, a pierdut toate disputele si se parea ca Belgia nu va reusi sa-si treca in cont primul succes in istoria participarilor in Rugby Europe International Championship. Diavolii negri insa au profitat de situatia Germaniei si au spart gheata chiar in runda precedenta.

A fost o victorie la scor, 69-15, in care belgienii au marcat nu mai putin de 11 eseuri, dupa primul sfert de ora al partidei impotriva Germaniei avand deja asigurat punctul bonus ofensiv. Cu toate acestea la Buzau, Belgia va utiliza un lot in care au intervenit nu mai putin de 13 schimbari , astfel ca doar cinci jucatori mai au sansa sa-si treaca in palmares evolutii in toate partidele acestui sezon si anume Lucas Sotteau, Thomas Dienst, Romain Pinte, Amin Hamzaoui si Sven D’Hooghe.

Desi majoritatea jucatorilor provin din competitia interna se remarca si cateva nume interesante care provin de la cluburi din Hexagon precum Sven D’Hooghe de la Montauban, un tanar de numai 20 de ani, Amin Hamzaoui de la Narbonne, Tom Herenger, originar din Franta, component al echipei Limoges, Thomas Wallraf de la Nevers ori Bastien Gallaire care imbraca tricoul lui Stade Francais.

Dupa succesul impotriva Germaniei, Belgia spera sa-si indeplineasca obiectivul, echipa aleasa de Guillaume Ajac pentru partida cu Romania se prezinta astfel:

1. Lucas Sotteau(Aubenas-Vals),  2. Alexis Cuffolo (Coq Mosan),3. James Pearse (Edinburgh Academics),4.Tom Herenger (Limoges), 5. Sven D’Hooghe (Montauban), 6. Gillian Benoy (Dendermonde), 7. Amin Hamzaoui (Narbonne),8.Maxime Temmerman (ASUB Waterloo), 9. Oliver Claxton (Old Elthamians), 10. Sébastien Guns(ROC Ottignies), 11.Ervin Muric(Hartpury College), 12.Florian Piron(ES Catalane), 13.Benjamin Cocu(ROC Ottignies), 14. Thomas Wallraf(Nevers), 15.Craig Dowsett (C)(Old Albanians RC).

Rezerve: 16. Thomas Dienst(ROC Ottignies), 17. Romain Pinte (ROC Ottignies), 18.Tuur Moelants(ASUB Waterloo), 19. Keran Caro(La Hulpe), 20. Louis Debatty(Soignies), 21.Isaac Montoisy(Soignies), 22. Antoine Vassart(La Hulpe), 23. Adelin Mehrez (RC Soignies)

FOTO: Daniel Nechita Photographer

1,386 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response