Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

“Trebuie sa ne imbunatatim jocul, sa revenim la ceea ce Romania a jucat in toamna”, spune antrenorul Lynn Howells

9 martie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei continua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, urmand ca sambata, 10 martie 2018, ora 13:00, Stejarii sa intalneasca la Buzau, Belgia. Meciul, care conteaza pentru etapa a patra a Rugby Europe International Championship, va fi transmis in direct pe Telekom Sport 2. Intrarea la meci este libera.

Stejarii au efectuat astazi Antrenamentul Capitanului pe Stadionul Municipal (Gloria Buzau) din Buzau, o ultima repetitie pentru partida de maine.

Iata ce au declarat la finalul antrenamentului antrenorul Lynn Howells si capitanul Stejarilor, Stelian Burcea.

“Pentru mine este important sa castigam, este de fapt ceea ce ne dorim meci de meci. Trebuie insa sa facem un pas inainte fata de meciul cu Rusia pe care l-am castigat, trebuie sa ne imbunatatim jocul, sa revenim la ceea ce Romania a jucat in toamna, inainte de a incepe aceasta competitie. Pana la urma e normal ca jucatorii sa isi intre atat de greu in ritm, e rezultatul lipsei jocurilor din campionatul intern, unde deja sunt trei luni de pauza. Debutul in Rugby Europe Championship intotdeauna a fost mai greu, este nevoie de cateva meciuri ca jucatorii sa isi intre in forma. Sper sa jucam un rugby de calitate, obiectivul fiind acela de a castiga cu punctul bonus. Am avut antrenamente bune, atitudinea jucatorilor a fost buna, pozitiva. Cei de aici ne-au ajutat foarte mult, cand am sosit prima data sa ne antrenam aici, practic nu puteam sa intram pe teren, apoi imediat ne-au sarit in ajutor, ne-au oferit posibilitatea de a ne antrena in sala si au remediat repede problemele de la teren. Conditiile au fost un pic mai grele insa era de asteptat avand in vedere aceasta perioada a anului. Belgia vine dupa o victorie la o diferenta mare in fata Germaneii, joaca un rugby foarte bun, nu putem sa ii subestimam, am jucat cu ei anul trecut si au avut o evolutie buna.”, a declarat Lynn Howells.

“Este un meci ca toate celelalte pentru noi, un meci cu presiune, care cu siguranta va incepe greu. Belgia aduce in teren un rugby specific rugbyului in 7, paseaza foarte mult, joaca in viteza, insa noi stim ce sa facem ca sa ii oprim. I-am vazut pe video, nu au un joc foarte organizat, sunt insa foarte ambitiosi, isi doresc sa castige, sa nu uitam ca in meciul trecut au marcat 70 de puncte si asta este un semnal de alarma pentru noi. Este foarte important sa fim concentrati pe ceea ce avem de facut, sa ne respectam planul de joc si atunci vor veni si punctele. Suntem concentrati, intram in joc ca sa ne indeplinim obiectivul, victorie cu punct bonus ofensiv.”, a declarat Stelian Burcea, capitanul Romaniei

Echipa Romania: 1.Ionel Badiu (Timisoara Saracens), 2.Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Andrei Gorcioaia(Massy), 7.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Marius Simionescu(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Gordas(Steaua Bucuresti), 19.Adrian Motoc(Racing 92), 20.Razvan Ilisescu(Blagnac), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti),22.Robert Neagu(Steaua Bucuresti), 23.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti)

2,405 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response