Rusia-Georgia si Spania-Germania sunt celelalte doua partide ale etapei a 4-a din REIC

Sambata si duminica, 10 si 11 martie, sunt programate partidele din etapa a 4-a contand pentru Rugby Europe International Championship, Rusia-Georgia si Spania-Spania fiind disputele care vor avea loc alaturi de intalnirea dintre Romania si Belgia, cea care ne intereseaza in mod direct.

Invinsa pe Cluj Arena de Stejari, Rusia a pierdut orice sansa de calificare la Cupa Mondiala, iar in acesta etapa va disputa o partida a marilor orgolii impotriva Georgiei, singura echipa din editia 2018 a Rugby Europe international Championship care s-a impus in toate cele trei partide disputate pana acum, avand cele mai mari sanse de a cuceri trofeul pus in joc.

Rusii au avut o evolutie buna in runda anterioara, in ciuda infrangerii, ursii lasand o impresie buna la Cluj-Napoca unde au pierdut cu doua eseuri venite in ultimele zece minute, in timp ce Georgia s-a impus greu impotriva Spaniei, raportul eseurilor fiind de 2-1, chiar daca Lelos au mizat pe jucatori precum Mikheil Nariashvili, Levan Chilachava, Lasha Khmaladze, Davit Kacharava sau noul fundas care incepe sa se impuna, Soso Matiashvili.

In istoricul intalnirilor directe, Rusia a invins o singura data Georgia, se intampla in 1993, chiar la prima partida, de atunci exceptand remiza din 2002, Lelos impunandu-se de 16 ori. Nici aceasta partida nu va fi una usoara pentru elevii lui Mark McDermott care se confrunta cu probleme de lot din cauza accidentarilor, in timp Georgia va dispune de mare parte dintre jucatorii care evolueaza in strainatate.

Dupa ce a demonstrat si la Tbilisi ca victoria impotriva Romaniei nu a fost una intamplatoare, Spania nu-si poate propune decat un nou succes, impotriva Germaniei, leii iberici avand nevoie de puncte pentru a-si consolida calificarea la Cupa Mondiala din 2019. Invinsa la scor de Belgia, in schimb, Germania nu poate avea alt obiectiv decat sa stranga randurile in vederea evitarii retrogradarii.

Programul etapei a 4-a din Rugby Europe International Championship:
10.03.2018, Stadionul Gloria, Buzau: Romania-Belgia (ora 13:00)
10.03.2018, Kuban Stadium, Krasnodar: Rusia-Georgia (ora 16:00)
11.03.2018, Estadio Nacional Complutense, Madrid: Spania-Germania (13:30)

FOTO: Georgian Rugby Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile