Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

STATISTICA Johan Van Heerden este la meciul cu numarul 30 pentru Stejari, in timp ce Ionel Badiu a ajuns la selectia cu numarul 15

10 martie 2018 First XV

Sambata, 10 martie,  Stejarii vor intalni Belgia pe stadionul Gloria din Buzau , in cadrul etapei a 4-a din Rugby Europe International Championship, criteriu de calificare la Cupa Mondiala, fata de partida anterioara, impotriva Rusiei, antrenorul Lynn Howells operand patru modificari in primul XV printre titulari urmand sa se regaseasca Ionel Badiu, Eugen Capatana, Kuselo Moyake si Marius Simionescu.

In linia intai se vor afla pe teren inca din primul minut, Ionel Badiu, Eugen Capatana si Alexandru Tarus care se vor regasi in acesta ipostaza si in aceasta tripleta pentru a treia oara. Ionel Badiu va evolua pentru a 15-a oara in tricoul echipei nationale si fata de jocul cu Rusia va lua locul lui Mihaita Lazar, impreuna cei trei avand un total de 72 de selectii si cinci eseuri marcate.

Linia a doua ramane neschimbata, Johan Van Heerden si Valentin Poparlan urmand sa evolueze in acest cuplu pentru a 15-a oara, cu Johan Van Heerden ajuns la selectia cu numarul 30. In schimb linia a treia va fi una inedita, Kuselo Moyake urmand sa dispute prima partida ca titular pentru Stejari dupa ce in anterioarele doua a intrat din postura de rezerva.

Dupa ce au format cuplul de mijlocasi pentru prima data, in partida cu Rusia, Valentin Calafeteanu si Jack Umaga vor continua aceast colaborare ca si in privinta centrilor, titulari fiind Sione Fakaosilea si Paula Kinikinilau care va bifa a 20-a selectie. Fortata si de accidentarile lui Stephen Shennan si Tangimana Fonovai, o alta modificare este introducerea pe postul de aripa a lui Marius Simionescu, la a cincea prezenta in echipa nationala.

Pe banca de rezerve se vor afla doi jucatori tineri Adrian Motoc, care a debutat anul trecut in partida cu Tonga si Razvan Ilisescu care se afla astfel in ipostaza de a evolua pentru prima data in echipa nationala, de asemenea Robert Neagu ar putea juca din nou cu frunza de stejar pe piept dupa o pauza de patru ani.

Stejarii se vor prezenta in partida cu Belgia avand urmatoarea componenta:
Romania: 1.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Andrei Gorcioaia(Massy), 7.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Marius Simionescu(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Gordas(Steaua Bucuresti), 19.Adrian Motoc(Racing 92), 20.Razvan Ilisescu(Blagnac), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti),22.Robert Neagu(Steaua Bucuresti), 23.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti)

FOTO: Daniel Nechita Photographer

 

1,781 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response