Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Bonus ofensiv pentru Georgia si Spania in etapa a 4-a din REIC

12 martie 2018 RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

In etapa a 4-a din cadrul Rugby Europe International Championship, alaturi de succesul cu 62-12 al Stejarilor in fata Belgiei, Georgia si Spania si-au trecut, de asemenea, in clasament bonificatia ofensiva prin victoriile impotriva Rusiei, respectiv Germaniei, Lelos fiind in acest moment liderii clasamentului editiei 2018 a competitiei.

La Krasnodar, Rusia a evoluat extrem de curajos in prima repriza a partidei impotriva Georgiei, la pauza ursii aflandu-se in avantaj prin cele trei lovituri de pedeapsa concretizate de Yuri Kushnarev la care gruzinii au replicat cu eseul lui Shalva Mamukashvili. Trupa lui Milton Haig s-a desprins tarziu,prin cele trei incercari marcate in ultimul sfert de ora.

La victoria Georgiei au contribuit cu cate un eseu Shalva Mamukashvili, Giorgi Tkhilaishvili, Lasha Khmaladze si Merab Kvirikashvili, trei dintre acestea transformate de Soso Matiashvili care a concretizat si o lovitura de pedeapsa.

Spania a avut nevoie de doar o jumatate de repriza pentru a avea deja in cont bonusul ofensiv in partida cu Germania disputata la Madrid. In total Los Leones au marcat 12 eseuri si au obtinut o victorie importanta in cursa calificarii la Cupa Mondiala, acestia avand nevoie de un success chiar si fara bonificatie ofensiva in Blegia pentru a-si asigura un loc la turneul final care avea avea loc anul viitor in Japonia.

Incercarile spaniolilor au fost marcate de Pierre Barthere, Ignacio Contardi, Anibal Bonan dubla, Thibaut Alvarez, Gautier Gibouin, Fernando Lopez dubla, Thibaut Visensang, Sebastien Ascarat si Bradley Linklater, alaturi de un eseu de penalizare. Din fata butului Mathieu Peluchon a concretizat sase transformari si doua lovituri de pedeapsa.

Ultima etapa din Rugby Europe International Championship editia 2018 va avea loc la sfarsitul acestei saptamani cand se va disputa derbyul Georgia-Romania, programat la Tbilisi, miza fiind atat titlul de campioana, cat si trofeul Antim Ivireanul.

Rezultate REIC, etapa a 4-a:
Romania-Belgia 62-12 (29-5)
Rusia-Georgia 9-29 (9-7)
Spania-Germania 84-10 (39-0)

Clasament REIC editia 2018:
1.Georgia-19p
2.Romania-14p
3.Spania-13p
4.Rusia-6p
5.Belgia-5p
6.Germania-0p

Clasament calificari Cupa Mondiala:
1.Romania-29p
2.Spania-26p
3.Rusia-15p
4.Germania-8p
5.Belgia-7p

FOTO: Federacion Espanola de Rugby Facebook

1,934 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response