Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

INTERVIU Lynn Howells : “Accept si imi asum intreaga responsabilitate pentru performantele echipei”

12 martie 2018 First XV

Antrenor principal al echipei nationale a Romaniei din februarie 2012, galezul Lynn Howells a demisionat din aceasta functie. Impreuna cu el, si-au anuntat demisiile si Rob Moffat, antrenorul care pregateste treisferturile si Massimo Cuttitta, antrenorul care pregateste inaintarea. Antrenorul Lynn Howells a vorbit despre ce l-a determinat sa ia aceasta decizie.

Este o decizie care a surprins…
Sunt evident extrem de intristat de felul cum se incheie colaborarea noastra si de faptul ca trebuie sa renunt la rolul de antrenor principal al echipei Romaniei. Asa cum am spus de fiecare data, accept si imi asum intreaga responsabilitate pentru performantele echipei si pentru faptul ca nu am atins obiectivul pe care ni l-am propus in acest turneu, calificarea directa la Cupa Mondiala din Japonia 2019 si ca nu am avut succes pe teren atunci cand conta rezultatul, cu totii trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru astea, dar eu in special, ca antrenor principal.

Jocul a crescut mult in ultimii ani. Cum este echipa acum?
Profit de aceasta ocazie pentru a multumi tuturor celor implicati in fenomenul rugbystic romanesc pentru intreg sprijinul acordat activitatii mele aici. Au fost cinci ani generosi in impliniri si sunt extrem de mandru de evolutia echipei si mai ales de faptul ca au un fundament care sa le permita progresul catre obiective din ce in ce mai ambitioase in viitor. Este intotdeauna greu sa obtii combinatia perfecta de jucatori noi si jucatori cu experienta, dar cred ca exista un nucleu de la care se poate porni de acum incolo. Cred ca las echipa intr-un punct mai bun decat in momentul in care am preluat-o si am toata increderea in jucatorii sai.

Ce a insemnat pentru dumneavoastra aceasta implicare in rugbyul romanesc?
Desi scopul era sa castigam si sa ne calificam la Cupa Mondiala din Japonia, esecurile din Rugby Europe International Championship 2017-2018 ne-au costat prea mult pe toti, dar asa cum am mentionat anterior, eu singur trebuie sa imi asum responsabilitatea pentru rezultatele noastre. Sunt recunoscator federatiei pentru sprijinul acordat mie si staff-ului, au existat multe pareri critice referitoare la rezultate, insa nu m-am indoit niciodata de increderea lor in rugbyul romanesc. As vrea sa multumesc Federatiei Romane de Rugby, World Rugby si tuturor jucatorilor si membrilor staff-ului care au fost asociati cu mine si cu timpul petrecut in Romania. A fost un minunat privilegiu sa pot avea o contributie majora la istoria rugbyului romanesc. Multumesc tututor suporterilor care au fost mereu plini de incredere, mereu pozitivi, debordand de pasiune, ei mi-au facut job-ul de antrenor o adevarata bucurie. In mod special as vrea sa le multumesc tuturor jucatorilor cu care am avut privilegiul sa lucrez in acesti cinci ani, pentru eforturile si devotamentul lor si sa le urez toate cele bune pentru viitor.

 

Statistica Stejarilor cu Lynn Howells antrenor:

Sub conducerea lui Lynn Howells (67 de ani), Stejarii au disputat 70 de meciuri din care au castigat 48, au obtinut un rezultat de egalitate si au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%.

In cei cinci ani la conducerea nationalei de rugby, Lynn Howells a castigat un titlu de campion european, patru titluri in World Rugby Nations Cup (fost IRB) si a participat cu echipa la Cupa Mondiala de Rugby din 2015 din Anglia, acolo unde Stejarii au inregistrat o victorie, cu Canada (17-15) – cea mai mare revenire din istoria competitiei si trei infrangeri- in meciul cu Irlanda stabilindu-se recordul de spectatori al competitiei, 89267.

In Cupa Europeana a Natiunilor, actual Rugby Europe International Championship, Stejarii au jucat 34 de meciuri au castigat 25, un rezultat de egalitate si 8 infrangeri.
In World Rugby Nations Cup (fost IRB), Stejarii au disputat 15 meciuri din care au castigat 14 si au inregistrat o infrangere.
In cei cinci ani, Stejarii au disptat 17 partide test din care au castigat 8 si au pierdut noua.
La Cupa Mondiala din 2015 din Anglia, Stejarii au obtinut o victorie si au inregistrat trei infrangeri.

5,280 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. Nick 12 martie 2018 at 16:42

  Thank you for all Mr. Lynn Howells.

  You and all Staff will always be in our hearts, the fans.

  I hope you will stay with the Romanian rugby in mind and soul.

  #Proud!

  Oaks do not give up!
  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Rasvan Antonescu 13 martie 2018 at 16:38

  Excellent 5 years. Thank you for all you did Mr. Howells. Hai baieeeetziiii!! :))

 3. Rugby Fan No. 1 16 martie 2018 at 12:31

  Thank you Mr. Howells!

 4. Eu 18 martie 2018 at 16:36

  Mr. Howells, you have now reached your target! Please reconsider your decision and lead the team in Japan!

  Thank you for this qualification!

 5. TD 18 martie 2018 at 17:23

  Its not over till its over…..pana la urmă ne-am calificat direct și jucam meciul de deschidere….întrebarea e cu cine pe banca?

 6. Mihai 19 martie 2018 at 9:27

  Mr. Howells, you have led us to this world cup qualification, playing the opening match against Japan. I see no other coach being able to prepare the squad for this challenge and no other deserving it to lead the Romanian rugby team in Japan!

Leave A Response